Na festivalu kratkog filma prvo mesto za OŠ “Branko Radičević” iz Brestovca

LESKOVAC

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine u sali Doma kulture u Pečenjevcu održan je Festival kratkog filma na temu ekologije pod nazivom “Planeti za spas, poslednji je čas”, a prvo mesto je pripalo OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca, drugo mesto je osvojila OŠ „Slavko Zlatanović“ iz Miroševca, a treće OŠ „Trajko Stamenković“ iz Leskovca. Učestvovalo je devet škola sa teritorije grada Leskovca. Učenici su zajedno sa svojim predmetnim nastavnicima spremili interesantne kratke filmove koji su obrađivali ekološke teme. Cilj festivala je animiranje mladih ljudi da se bore za zdravo okruženje i čistu životnu sredinu kao ključ očuvanja ljudskog zdravlja. Festival je otvorila članica gradskog veća Vladanka Stamenković rekavši pritom da je grad Leskovac kroz veliki broj aktivnosti pokazao da zaista brine o zaštiti i unapređenju životne sredine kao jednim od prioriteta lokalne ekološke politike.

„Pojam ekologija značajno se popeo na lestvici svih građana Srbije što nam pokazuju brojne i uspešne akcije širom zemlje. Zato je i obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine od posebnog značaja.“

U revilijalnom delu programa prikazana je pozorišna predstava „Ekologijada“ koju je pripremila dramska sekcija OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca sa svojom nastavnicom srpskog jezika Marinom Stojković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare