Na dvotočkašu od Niša do Rusije za 43 dana

NIŠ

(12.9. 2017)

„Srećan sam što sam u Nišu i što sam se vratio u jednom komadu. Utisci se još uvek sležu , ali osećanje ponosa što sam ostvario nešto što do sada niko iz Niše nije , je nešto što je primarno. “ rekao je Nišlija Predrag Perunovuć Perunovića koji je na motoru prešao 16 000 km od Niša do Vladivostoka-grada na ruskoj obali Tihog okeana, za 43 dana .
Njega je danas u Gradskoj kući primio gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicom, članicom Gradskog veća Jelena Mitrovski.


Na svom putu koji je započeo 22. Jula I trajao o 2. septembra prošao je kroz devet zemalja – Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Azerbejdžan, Kazahtan, Mongoliju i Rusiju I obišao 50 gradova.
Utiske sa ovog nesvakodašnjeg putovanja preneo je danas novinarima I čelnicima grada Niša. On kaže da mu je san ostvaren a bio je motivisan radom u Avganistanu gde je proveo četiri godine. Tako jev žioveo u kampu opasanom visokom zidovima a ovo putobanje je proces navikavanja na normalan život.
Kako kaže, pamtiće osećaj vožnje kroz određeni deo Rusije.
Podstreh da izdrži davala mu je porodica ali I prijatelju na društvenim mrežama. Bio je iznenađen interesovanjem koje je izazvao upravo na društvenim mrežama.


“Ljudima se jednostavno dopalo ono što radim I čini mo se da je pobednički bilo što sam odlučio da pišem o tome. Svako veče, nakon završetka etape ja sam se trudio da dam neki tekst I opišem nešto što je interesantno što mi se dogodilo. “ kaže “svetski putnik”. Tekstove su pratiile interesantne verodostojne fotografije.
Ovom prilikom, Gradonačelnik je poručio da će Grad Niš rado podržati neki od sledećih poduhvata ovog svog sugrađanina i to ne samo materijalno. On je rekao da Grad Niš ima dobru saradnju sa mnogim svetskim gradovima a da Perunović svoju zemlju predstavlja na najbolji mogući način.
Inače, ovaj Nišlija 20 godina radi pri misiji UN i to u Srbiji, Avganistanu, Libanu, Tunisu, Indoneziji i Istočnom Timoru.
Pred Predragom je narednba avantura- Možda Autralija i to već naredne godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare