Na aerodrom u Nišu doputovao putnik sa snajperom u koferu

NIŠ

Carinski službenici su na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu, u saradnji sa policijom, otkrili snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru, koje je jedan putnik spakovao u prtljag.                            

Interesantno je da je 47-godišnji srpski državljanin doputovao iz Dortmunda, gde je pre ukrcavanja na let, sa pomenutom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole, navodi se u saopštenju Uprave carina.

 Putnik je zaustavljen u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje i tom prilikom je na uobičajeno pitanje carinika rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo prijaviti.

                            “Detaljnim pregledom, ispod ličnih stvari, pronađeno je nekoliko kutija u kojima se nalazio nov snajper ‘noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6’, digitalni uređaj za osmatranje ‘forward FN455’ sa pripadajućom opremom i termovizijska kamera ‘pulsar XQ38’, čija je ukupna vrednost, na osnovu pronađenih računa, procenjena na oko 4.000 evra“, ističe se u saopštenju.

                             Nakon otkrivanja pomenute neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi.

                              Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom do kada će sporna roba biti zadržana.

                              Iz Uprave carina podsećaju da su domaći državljani u obavezi da prilikom ulaska u našu zemlju prijave svu robu kupljenu u inostranstvu, čija vrednost premašuje 100 evra, a kada je reč o opremi i delovima lovačkog, sportskog ili vojnog naoružanja, neophodno je da se uz robu prilože i dozvole nadležnih ministarstava.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ahahahaha
Ahahahaha
2 godine pre

I meni isto kad nosim kolonjsku vodu, oni mi je odmah oduzmu. Ne daju nista u avion ni turpiju, ni makazice za nokte, ne smem ni ajvar da ponesem sinu. Ali sa snajperima mozes slobodno.