Na 35.salonu slika u Vlasotincu : Slike i za izložbe slika u Srbiji

 

VLASOTINCE

Vlasotinački poštovaoci likovne umetnosti imaće prilike da, u galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju, pored same reke Vlasine, do poslednjeg petka u oktobru uživaju u delima 19 likovnih umetnika iz ovog grada u okviru juče otvorenog 35.Salona slika – likovnih stvaralaca Vlasotinca.

Govoreći na otvaranju Salona slika, jedan od njegovih utemeljivača, slikar i vajar Nebojša Mitrović ,,Puša”, posebno je apostrofirao umetničku vrednost izloženih slika.
– Više sam nego siguran da sve ove izložene slike naših umetnika mogu se naći u bilo kojem salonu u Srbiji, jer to svojim sadržajem i kvalitetom sigurno zavređuju – rekao je Puša.


Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević, zahvalio se svim likovnim stvaraocima koji su izložili svoje slike, a potom je zvanično otvorio 35.Likovni salon slika u Vlasotincu, koji će trajati do 26.oktobra.
Pomenimo na kraju sva imena vlasotinačkih slikara, koji su omogućili da Vlasotinčani imaju prilike da vide u naredne dve nedelje sva umetnička dela svojih sugrađana, a to su sledeći slikari: Vlastimir Stojanović ,,Šilja”, Nebojša Mitrović ,,Puša”, Jovan, Aleksandra i Jovan Spasić, Snežana Stamenković, Vlastimir Davidović, Aleksandra, Slobodan i Aleksandar Mitov, Miroslav Krainčanić, Mihajlo Živković ,,Švaba”, Meri Nešić, Zvonko Katlanović, Žarko Jović Dragana Bidžić, Dragan Cvetanović, Srđan Miloš i Nikola Živković ,,Gazibara”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare