Muzička škola dobija uređen suteren

LESKOVAC

U Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ trenutno se izvode radovi na sanaciji prostorija u suterenu vredni oko dva miliona dinara. Biće sanirane učionice, zamenjena stara stolarija, urađena hidroizolacija zidova, postavljeni novi podovi. Ovo je bio razlog da školu poseti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je tom prilikom izjavio da je leskovačka Muzička škola rasadnik talenata i da se zahvaljujući njenom radu dobar glas o Leskovcu nadaleko čuje.

„Nastavićemo sa potrebnim radovima na sanaciji objekta, kao i izradom projekta energetske efikasnosti za ceo objekat, jer učenici i zaposleni u Muzičkoj školi zaslužuju najbolje uslov za rad. S obzirom na to da je Muzička škola ustanova sa specifičnim načinom rada, naš cilj je da uslovi za izvođenje nastave podignemo na najveći mogući nivo. Ova škola godinama nije mogla da se rekonstruiše, jer je bila u fazi restitucije i kada je taj proces završen, stekli su se uslovi za njenu rekonstrukciju. Baš zato što nismo mogli da ulažemo u samu zgradu, na moju inicijativu 2013. godine smo počeli da ulažemo u instrumente. Do danas smo školi poklonili pet pianina, finansirali reparaciju četiri polukoncertna klavira, kupili dve harmonike, dve gitare, dve flaute i saksofon. Za to je iz budžeta grada izdvojeno četiri miliona dinara, potpuno smo obnovili sve instrumente, a ove godine Muzička škola će na poklon od grada Leskovca dobiti još jedan pianino.“

Cvetanović je podsetio i da je Muzička škola organizator jednog od najboljih festivala ne samo u Leskovcu već u celoj Srbiji – LEDAMUS, čime doprinosi razvoju kulture u našem gradu i uživa poštovanje ne samo Leskovčana, već i čitavog regiona.

Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“, potvrđuje da se zbog procesa restitucije godinama čekalo da se počne sa radovima na objektu škole.

„Sada možemo da ulažemo, da napravimo novi izgled škole, nove uslove i da stvorimo još pozitivniju energiju za naše učenike i možda još više talentovanih i uspešnih učenika. Naša škola ima preko 800 učenika u osnovnoj i srednjoj školi. Pored pomenutog Ledamusa, organizujemo i Festival gitare, koji je 16 puta do sada održan, imamo Virtus piano, koji će ove godine biti četvrti put organizovan i možda se tu stvori neka nova energija i ideja za stvaranje dobrog platoa gde ćemo kulturu deliti sa našim sugrađanima. Naša osnovna uloga jeste edukacija učenika, ali i stvaranje dobre kulturne atmosfere u gradu i nadam se da u tome i uspevamo. Inače, učenici Muzičke škole ove godine osvojili preko 140 nagrada.“ (kraj) IS/ SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare