MUSTAFA: PUTEVE OŠTETILI PREVOZNICI IZBEGLICA

PREŠEVO

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je za JUGpress da se ta opština mesecima suočava sa velikim brojem izbeglica na svojoj teritoriji I das u, zbog velikog broja prevoznika, lokalni putevi u velikoj meri oštećeni.
“ Preševo je već postala velika autobuska stanica gde svakodnevno imamo 500 autobusa koji su parkirani na lokalnim putevima i koji ozbiljno ometaju slobodno kretanje I saobraćaj motornih vozila naših građana”, rekao je Mustafa I dodao da se “ ozbiljno oštećuju i lokalni putevi”.
Prema analizama stepena oštećenja, koje su uradile stručne službe u opštini , za najmanje šest lokalnih puteva gde se kreću teška motorna vozila, pogotovu autobusi , i da je ta cifra najmanje milion evra .
“Taj novac će morati da obezbedi lokalan samouprava ali ne znamo odakle jer do sada nismo imali nikakvu pomoć Vlade Republike Srbije niti inostranih donator”, rekao je Mustafa I dodao da oni “pokazuju spremnost da investiraju u infrastrukturu, odnosno usluge koje vrši opština Preševo za bolje upravljanje migrantskom krizom ali da konkretne pomoći nema”.
“Očekujemo da nam pomognu, inače, posle završetka cele ove istorije prelaska izbeglica preko teritorije opštine Preševo, imaćemo velike troškove za sredjivanje i sanaciju ovih lokalnih puteva, čišćenje i za ostale radove koji su najneophodnije u infrastrukturi opštine Preševa, a para uvek neće biti”, rekao je Mustafa I dodao da lokalne vlasti pokušavaju mesecima da dobiju pomoć od Vlade Srbije I od inostranih donatora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare