Mustafa: Očuvanje nacionalnog identiteta Albanaca u Medvedji

BUJANOVAC

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa ocenio je danas da su očuvanje i zaštita nacionalnog identiteta Albanaca ” u potisnutoj i zaboravljenoj Medvedji” posebno važni.

On je dodao i da je Medvedja posebno važna “kao posebni otpor Albanaca “. “U Medvedji, više nego bilo gde drugde, oseća se potreba da se udruže snage i kapaciteti. Depopulacija Medvedje ima svoje ime, nezaposlenost, siromaštvo i nedostatak investicija imaju svoju adresu”, napisao je na svom fejsbuk profili Mustafa koji poručuje da “Medvedja treba da se ujedini” i dodaje da je ” Medvedja danas naša kolektivna savest”.

Mustafa je danas, kao jedini albanski političar višeg ranga, prisustvovao tradicionalnom prvomajskom fudbalskom turniru i susretu ljudi u albanskom selu Tupale u opštini Medvedja.

Ove godine su na turniru učestvovale albanske i srpske ekipe iz Medvedje, Leskovca i Preševa.

U Medvedji , koja ima godinama unazad multietničku vlast, deluju dve albanske stranke Partija demokratskog delovanja(PDD) koja je deo lokalne vlasti i Demokratska partija (DP) koja je u opoziciji.

Ragmi Mustafa je iz PDD iz Bujanovca.

Par godina unazad intenzicirani su pritisci na lokalne lidere u ovim, inače sukobljenim strankama, da se ujedine i deluju zajedno.

Pritisci dolaze iz albanske dijaspore ali i od albanskih političara .

U Medvedji se ove godine održavaju redovni lokalni izbori .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare