MUP: Proverite lične karte

BEOGRAD

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Zorica Kasalica podseća građane da provere važnost ličnih karata i blagovremeno podnesu zahtev za zamenu ukoliko je njihov rok važenja istekao, kako bi mogli da ostvaruju svoja prava, uključujući i biračko pravo.

„Prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte izdaje se potvrda o podnetom zahtevu. Svi šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova radnim danima rade u dve smene, a organizovan je rad i subotom i nedeljom kako bi svi građani mogli podneti zahtev za zamenu lične karte“, rekla je Kasalica.

Prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte potrebno je poneti isteklu ličnu kartu, kao i dati saglasnost da Ministarstvo unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti pribavi izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu, ukoliko to građanin želi”, navodi MUP.

„Ukoliko je građanin već posedovao biometrijsku ličnu kartu nije neophodno pribavljati dokumentaciju, s obzirom na to da u bazama Ministarstva unutrašnjih poslova podaci postoje“, poručila je Kasalica.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Svetlana
Svetlana
3 godine pre

Dali mogu da zamenim licnu kartu koja se ne moze ocitati ni u Banki ni u Socijalnom niti u bilo kojoj fotokopirnici ….iz Sida sam pokusala sam u Policiji da ocitam i ocitali su sta mi to pomaze ne mogu non stop u policiju da trazim fotokopije ocitane l.karte