MUP odgovorio advokatu Niniću o prijavama prebivališta građana iz inostranstva u Srbiji

BEOGRAD

Zakon o prebivalištu i boravištu građana ne propisuje njihovu obavezu da se prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srbije izjasne o prebivalištu u inostranstvu, današnji je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova advokatu Ivanu Niniću, u koji je FoNet imao uvid.

U odgovoru na Ninićev zahtev, po osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kojim je tražio objašnjenje koliko je pojedinačnih prijava prebivališta, a koliko boravišta državljana sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini na teritoriji Beograda bilo tokom 2022. i 2023. godine, MUP navodi da nije u mogućnosti da dostavi taj podatak.

Uprava za upravne poslove MUP precizira da je Zakon o prebivalištu i boravištu građana objavljen u Službenom glasniku i da ne propisuje obavezu izjašnjavanja o prebivalištvu u inostranstvu.

Saopšteno je da MUP nije u mogućnosti da dostavi podatak koliko je pojedinačnih prijava prebivališta, a koliko boravišta na teritoriji Beograda izvršeno za državljane koji imaju stalno prebivalište na teritoriji BiH, i to za svaki mesec 2022. i 2023. godine.

Komentarišući odgovor MUP-a, Ninić je napisao da je izborna krađa, legalizovana.

„Izgleda da nikada nećemo zvanično saznati saznati koliko ljudi iz BiH je „glasalo“ u Beogradu. MUP kaže da nema obavezu da ih, prilikom prijave prebivališta u Srbiji pita da li i gde imaju prebivalište u inostranstvu. Dakle, izbornu krađu, su legalizovali“, napisao je on na društvenoj mreži Fejsbuk.

Autor: FoNet 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare