MUP o policijskim proverama u slučaju Marka Vidojkovića

BEOGRAD

Pripadnicui policije su postupali profesionalno i po zakonu u vezi sa navodnom ugroženošću novinara Marka Vidojkovića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova koje “apeluje da se policija ne zloupotrebljava u dnevnopolitičke potrebe”.

“Na osnovu informacija koje su se pojavile u medijima o navodnoj ugroženosti novinara Marka Vidojkovića i novinara Nenada Kulačina, a prepoznajući značaj lica koja obavljaju poslove u oblasti informisanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, na sopstvenu inicijativu, naložilo procenu bezbednosti navedenih novinara”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

“Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su, u sklopu redovne procedure prilikom postupka procene bezbednosti, želeli da obave razgovor sa Markom Vidojkovem, ali se on nije nalazio na prijavljenoj adresi. MUP je želeo da od Marka Vidojkovića prikupi saznanja o njegovoj ugroženosti što nije bilo moguće da uradi.

Nakon što se Vidojković obratio policijskom službeniku, koji je član Stalne radne grupe za bezbednost novinara, njemu su predočeni razlozi dolaska na adresu njegovog prebivališta, a potom je policija sa njim obavila razgovor telefonskim putem, u cilju procene njegove bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da svaku pretnju novinarima shvata maksimalno ozbiljno i da su pripadnici MUP-a nakon svake pretnje upućene novinarima Vidojkoviću i Kulačinu, na sopstvenu incijativu i bez obzira na to da li su prijavljene, proveravali sve navode, a do sada nijednom nije bilo saznanja o postojanju njihove ugroženosti.

Napominjemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova svaku pretnju novinarima shvata ozbiljno i bez zadrške i odmah po saznanjima reaguje i primenjuje sve mere i radnje iz svoje nadležnosti da zaštiti bezbednost novinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće da obavljaju svoj posao profesionalno i po zakonu, u cilju zaštite svih građana Srbije”, saopštio je MUP Srbije. (kraj) LJS/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare