MS udruženje Jablaničkog okruga na sajmu “J=DNAKI”

LESKOVAC

Na drugom sajmu „J=DNAKI“ održanom u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije učestvovalo je i MS Udruženje Jablaničkog okruga. Sajam „J=DNAKI“ je jedna u nizu zajedničkih aktivnosti koja doprinosi stvaranju inkluzivnog društva uz uvažavanje specifičnosti i potreba svih građana i ima za cilj informisanje javnosti o rezultatima, aktivnostima i merama koje u okviru nadležnosti Ministarstvo sprovodi, posebno prema osetljivim grupama, kao i da ukaže na izazove sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u društvu.

Predrag Jovanović, predsednik MS Udruženja Jablaničkog okruga, kaže da su u okviru celodnevnih programa tokom trajanja sajma, kroz različite sadržaje, tribine, radionice i okrugle stolove, razmenili stavove i iskustva, a promocijom primera dobrih praksi ukazali na mogućnosti i kreativne, umetničke i intelektualne potencijale osoba sa invaliditetom.

„Na Konkursu za nagradu „J=DNAKI“, koji je organizovala Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, naše udruženje je učestvovalo sa dva svoja projekta. Jedan je „Art – terapijske radionice“, a drugi „Projekat pristupačnosti““ dodala je Mila Miloševski, sekretar MS Udruženja Jablaničkog okruga i koordinator ovih projekata.

Izložbu radova, kao i štand Društva MS Srbije na sajmu „J=DNAKI“ posetili su Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnik Ministra za rad, boračka i socijalna pitanja u sektoru za osobe sa invaliditetom Biljana Barošević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare