MS udruženje jablaničkog okruga adaptiralo prostorije

LESKOVAC

Posle saniranja dugogodišnjeg problema koje je MS Udruženje Jablaničkog okruga rešilo prošle godine zamenom drvene konstrukcije i crepova, ove godine adaptirane su same prostorije udruženja. Sredstva za adaptaciju obezbeđena su na stalnom konkursu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 515 791 dinara.
” U prvoj fazi adaptacije prostorija po odobrenom projektu, juna meseca, smo zamenili laminat u prostorijama udruženja, a sledećih meseci smo obnovili rasvetu i električne intalacije i okrečili prostorije. Na kraju smo zamenili nameštaj u kancelariji i radionici i okrečili fasadu”, kaže Mila Miloševski, sekretar MS Udruženja Jablaničkog okruga i koordinator na projektu.


   Jelena Polić, potpresednica udruženja, dodaje da je ovo nastavak prošlogodišnjeg projekta saniranja krova.
” Takođe, od sredstava odobrenih ovim projektrom, kupljeni su jedan računar i štampač”, kaže Polić.
“Naše udruženje redovno učestvuje na konkursu koji raspisuje Nacionalna služba za zapošljavanje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Tako se svake godine po troje naših članova zaposle na po četri meseca, koliko projektno finansiranje traje”, objašnjava Jovana Cvetković, članica udruženja zaposlena po projektu Nacionalne službe za zapošljavanje.


” Udruženje svoje aktivnosti nije prekidalo za vreme izvođenja radova na adaptaciji. Između ostalog, učestvovali smo sa svojim izložbenim radovima na ovogodišnjoj Roštiljijadi. Takođe su, u skladu sa propisanim uputstvima, održavane sve radionice i aktivnosti predviđene programom rada i finansirane od strane lokalne samouprave i Društva MS Srbije”, kaže Predrag Jovanović, predsednik MS Udruženja Jablaničkog okruga, i podseća da je ovo udruženje neprofitna, nevladina organizacija koja okuplja obolele od multipla skleroze i članove njihovih porodica i koja za misiju ima pružanje pomoći i podrške obolelima u lečenju i zadovoljavanju svojih specifičnih potreba.

Udruženje se nalazi u ul. Bore Stankovića 9 u Leskovcu. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare