MREŽA ŽENA START AP PREDUZETNICA U MITROVICI

View of Mitrovica from Miners' Hill. Cultural Center in right midground. Mitrovica, Kosovo.

MITROVICA

Community Building Mitrovica organizovala je prvi osnivački sastanak koji se tiče formiranja mreže žena start up preduzetnica u okviru projekta “Supportive business environment for women start-ups in North and South Mitrovicë/a”.

 

Osnivački sastanak je održan u EU- Informativnom Centru, u Severnoj Mitrovici,

Na ovom sastanku prisustvovalo je 25 žena.

Sastanak je otvorila direktorka CBM-a koja je pozdravila učesnice i informisala ih o ciljevima mreže žena, koja je: da žene podele potrebe za podizanjem kapaciteta kroz treninge, web platform kao i da definišu ciljeve pod grant šeme za žene preduzetnice. Glavni cilj sastanka bio je osnivanje mreže žena start-up preduzetnica kao i da predstavi svrhu i ulogu u projektu.  Syla je informisala zene o projektu i o buducim aktivnostima

Linda Shala, vlasnica Techno Market Preduzeća, je prisustvovala kao panel učesnik.Prvo je izrazila nostalgiju za severnim delom, jer Mitrovica je njeno mesto porekla, secala se i detinstva sto je provela kod dede I babe. Zene su imale priliku da čuju njeno iskustvo i kako je uspela da postane uspešna žena preduzetnica. Ona je ohrabrila žene da preuzmu akcije i da počnu da razmišljaju preduzetnički i pre svega da se ne plaše “Ne trebate se plašiti da počnete razmišljate kao preduzetnice, i da započnete svoj posao. Neće biti lako ali će se na kraju isplatiti i mi moramo da pokažemo da možemo” Takodje ona je razmenila svoja iskustva i značaj kroz mrežu u prisustvovanju mnogih sastanka i konferencija, odbora I kako je to mnogo korisno. .

Posle panel diskusije žene učesnice su radile u grupama uz pratnju moderator gdja Vjosa Mullatahiri, u cilju početka kreiranja mreže identifikujući ciljeve i objective mreže.

Projekat “Supportive business environment for women start-ups in North and South Mitrovicë/a” je podržan od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu, i sufinansiran je od strane Opštine Južna Mitrovica kao i MOTT Fondacije. Ovaj projekat realizuje Community Building Mitrovica u partnerstvu sa D&G Solutions.
.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare