Mreža medija za mlade


BEOGRAD

Omladinski mediji iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Crne Gore formirali su na današnjem Brave Media Forumu regionalnu mrežu medija za mlade – Young Media Network, saopštio je Lokal pres.

U nameri da osnaže postojeće i podstaknu stvaranja novih medija za mlade  u regionu Zapadnog Bakana, udružilo se 10 omladinski medija, a cilj im je da uz pomoć te regionalne mreže mladi poboljšaju položaj i vidljivost u regionu.

Mladi novinari svojim aktivnostima žele da brišu granice i povezuju mlade ljude iz regiona, zalažu se za promociju medijskih sadržaja za mlade, širenje medijske pismenosti, profesionalno i istinito informisanje, navedeno je u saopštenju.

Omladinski mediji će u okviru mreže imati priliku da organizjuju zajedničke edukacije, međusobnu saradnju i razmenu sadržaja, zagovaranje pred državnim organima, zajednički nastup pred donatorima, zajedničke marketinške aktivnosti.

Regionalnu mrežu omladinskih medija Young Media Network osnovali su: Youthvibes iz Niša, Glas Podrinja doo iz Šapca, Izazov plus/portal Krug iz Kraljeva, Radio-televizija Vojvodine, Omladina Jazas Novi Sad,  Omladinske novine Clik, clik, boom iz Novog Sada, Radio Active iz Zenice, Omladinska novinska asocijacija u BIH/Omladinski magazin Karike iz Sarajeva, Centar za promociju zdravih stilova života-centar E8, /Zoomer/ iz Beograda, Radio i Televizija Crne Gore, NVO Omladinski servis – portal Makanje iz Podgorice, navedeno je u saopštenju. (kraj) vip/kt 19:29

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare