Mozzart i Crvena zvezda donirali najsavremeniji ultrazvuk Klinici za dečiju hirurgiju

 LESKOVAC

                 Kompanija Mozzart i Fudbalski klub Crvena Zvezda donirali su Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš najsavremeniji ultrazvuk vredan 40 hiljada evra  od novca prikupljenog u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj  Zvezdu i pomozi deci.               

            „Ova donacija je velika stvar za Klinički centar a posebno za Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju. Zahvaljujući upravi  FK „Crvena zvezda“ i Mozzart kompaniji  dobili smo ultrazvučni aparat koji je vredan 4 miliona dinara. Ono što je dobro mi se pridružujemo svetskim trendovima , a ovaj aprat će se koristiti u operacionim salama i biće, zahvaljujući njenu, što manje jonizirajućeg zračenja kod dece. Aparat će se koristiti i za dijagnostiku. Bitno je da se kaže i to da smo dobili ono što nam je potrebno jer su nam ovi humani ljudi izašli u susret našoj molbi“, kazao je generalni direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović.

         On se zahvalio donatorima ali i  rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju na čijem je čelu profesor dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa upravom KC, a uz veliku i iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstantno napredovanje i poboljšanje uslova na Klinici.

                 Aparat je direktorki Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju predao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK „Crvena zvezda“.

                  „Posle donacije Univerzitetskoj dečijij klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom, kompanijom Mozzart ,u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima“, istako je Terzić.

                 Jedan od direktora u kompaniji Mozzart  Borjan Popović je istako da ulaganje u udravstvo  i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi za njih predstavlja  ulaganje u budućnost Srbije.

                  „Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače ujedinili u ovoj izvanrednoj misiji i nabavili smo ultrazvuk koji zadovoljava najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK „Crvena zvezda“ sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani“, zaključio je Botjan Popović.

                 Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju profesor dr Anđelka Slavković je istakla da je ovo velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mozzart na polju humanostu u utakmici za zdravlje i život dece.

                 „Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili temelji se na  nejonizujućem zračernju po ALARA principu, što će omoćuti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj klinici“, objasnila je Slavković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare