Most u Tvđavi još nije ni postavljen a već je na meti vandala

NIŠ

 U niškoj Tvrđavi u toku je postavljanje novog pešačkog mosta koji će spojiti Tvrđavu  sa Gradskim poljem. Radovi će biti završeni u toku narednih dana, a nakon dobijanje potrebne dozvole most će biti predat građanima na korišćenje kažu iz Grada. No, nije prošlo ni tri dana od početka radova, a delovi mosta koji se montiraju našli su ne meti vandala. U toku jučerašnjeg dana na njima su osvanuli ispisani grafiti. Najbočnije žvrljotine bez ikakvog smisla, tek da se naruži nešto novo, lepo, namenjeno svim građanima, a pre svega mladima jer  su ovaj most najviše koristili studenti sa tehničkih fakulteta i srednjoškolci iz nekoliko srednjih tehničkoh škola koje se nalaze na Gardskom polju.

    Tim povodom reagovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja se oglasila preko društvenih mreža.

   „Ni pola dana nije prošlo od postavljanja novog pešačkog mosta u Tvrđavi, a vandali su ga već išarali grafitima. I ovo nije prvi put da se uništava odmah sve što se napravi, jer je i novoizgrađena fontana u parku Čair dan po završetku doživela istu sudbinu“,napisla je gradonačelnica Sotirovski na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

  Osim razočarenja koje je su grafiti izazvali kako kod nje tako i kod većine građana koji žele lep i uređen Niš kako bi ga na takav način predstavili domaćim i stranim turistima, usledila je i jasna poruka.

   „Nas to neće zaustaviti da gradimo i borimo se za svaki deo grada. Da završavamo imovinsko-pravnu pripremu, asfaltiramo, ozelenjavamo, gradimo infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, dodala je gradonačelnica Dragana Sotirovski u svojoj objavi.

    Dok traje montaža mosta radnici „Medijane“ će pomoći da se grafiti uklone. Nije im prvi put da se zajedno sa savesnim građanima bore sa onima koje ništa nije sveto i koji ne razmišljaju puno o tome kakvu sliku šalju u svet o Nišu.

   Uz pomenuti fontanu u parku „Čair“  na meti vandala su i ostali parkovi, posebno mobilijar u njima koji je namenjen najmlađima. Samo u novosređenom parku na Keju pored Nišave iza tržnog centra „Delta Planet“ pet puta su radnici „Medijane“ popravljali dečiji mobilijar koji je delo bio polomljen, a neke od igračaka su bukvalo odvaljene zajedno sa šrafovima koji su ih učvršćivali za postolje. Slično je bilo i u novom parku kod „Delta Planeta“ kada je grupa mladića bahato udarala mobiljar a neko od građana je to snimio.

   Slično je bilo i sa novim mostom na Nišavi koji vodi od centra grada do Tvrđave kada su iz konstrukcije izvučeni kablovi za struju koji su služili za osvetljenje mosta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare