Mondolini: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu

BEOGRAD

(FoNet)

Francuska je prijatelj Srbije, a prijatelji govore istinu, da neće biti integracije Srbije u Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o Kosovu, izjavio je u intervjuu FoNetu francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

Mondoloni je kao veoma značajan ocenio susret predsednika Francuske Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Parizu tokom klimatskog samita i istakao da je važno da se predsednici upoznaju i uvažavaju, “što je ovde slučaj”.

To će dati novi impuls bilateralnim odnosima, rekao je Mondoloni, uz napomenu da se radi na Makronovoj poseti Srbiji. Makron je u načelu potvrdio svoju posetu, koja bi, nadamo se, bila realizovana u 2018. godini.

Prema rečima Mondolonija, to bi bilo važno simbolički, jer se u njoj obeležava 100. godišnjica završetka Prvog svetskog rata, u kojem su Srbija i Francuska, kao partneri, rame uz rame, izvojevali pobedu, da bi se stvorila Evropa mira, stabilnosti i demokratije.

Predsednik Makron je pozvao sve svoje kolege da 11. novembra dođu na proslavu u Pariz, što je veoma važno i za Srbiju, rekao je Mondoloni, ističući da Francuska, osim podsećanja na zajedničku prošlost, sa Srbijom želi da gradi i budućnost.

Francuska želi da razvija svoje u Prvom svetskom ratu utemeljene odnose sa Srbijom, kao faktorom stabilnosti u regionu, i od davnina svojim glavnim partnerom na Zapadnom Balkanu, predočio je Mondoloni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare