Momčilo Trajković pisao otvoreno pismo Vučiću

GRAČANICA

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije, srpski političar sa Kosova Momčilo Trajković poslao je danas otvoreno pismo  predsedsniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome, izmedju odstalog, navodi da je juče čekao da ga Vučić pozove na razgovor.

 

“Gospodine predsedniče,
Povodom mog zahteva upućenog Vama da se sretnemo prilikom Vašeg boravka u Gračanici, pozvali ste me juče telefonom u ranim jutarnjim satima i tom prilikom na Vaš predlog dogovorili smo se da se naš razgovor organizuje juče između 16 i 18 sati.
Po dogovoru, sa svojim saradnicima, čekao od 15 do 22 sata (7 sati) na Vaš ili poziv Vaših saradnika, kako bih saznao odgovor o sudbini našeg, od Vas zakazanog razgovora. Nažalost, niti Vi niti vaši saradnici, niste me udostojili odgovora.
Odgovor sam, ipak, delimično dobio prateći direktan prenos u kome ste u jednom momentu rekli da kad završite sa građanima, treba da se vidi sa nekima koji Vas napadaju, stalno kritikuju i smatraju da Kosovo treba da pripada desetorici ljudi… Još nas niste ni saslušali, donosite paušalne zaključke. Zašto? Šta vam je to potrbno? Strašna insinuacija!?
Rekao sam Vam u telefonskom razgovoru da su moje namere i namere mojih saradnika dobronamerne. Međutim, Vi po svaku cenu, ničim izazvani, nastavljate da blatite neistomišljenike, nesvesni i da se oko nekih stvari možda i slažemo. Bio bih srećan da ste u pravu, da je problem u desetorici ljudi… I Oliver Vam je na vreme ukazivao da stanje na Kosovu i Metohiji nije onako kako Vam predstavljaju Vaši izabranici. O tome sam i ja, i mnogi drugi, više puta govorio. Nažalost, niste hteli da čujete… I posle svega što se desilo na Kosovu i Metohiji Vi ne želite da čujete ljude koji drugačije misle. I to je juče trebalo da bude tema svih tema… Da se ohrabri ovaj unesrećeni i uplašeni narod, da oseti da država ima ozbiljnu strategiju njegovog očuvanja, da razmotrimo šta po tom pitanju treba još uraditi…
Gospodine predsedniče,
Ako Vam je cilj bio da me, čekajući razgovor sa Vama držite van sale u Lapljem Selu kako ne bih bio u situaciji da Vam javno postavim pitanja i iznesem drugačije, realno stanje, niste u pravu. Ja nisam ni u kom slučaju želeo da prisustvujem toj režiranoj predstavi, u kome su nažalost glavni glumci bili nesrećni ljudi. Juče, kao nikad do sada poniženi!? Još uvek iskreno uznemireni i ožalošćen zbog tragično stradalog jednog od njegovih vodećih lidera, doveden je u poziciju šićardžija, što on to nikada nije bio.
Jer, kako je moguće, gospodine predsedniče, da ste tek sinoć saznali o tragediji običnih ljudi, o njihovom siromaštvu, kada već pet godina funkcioniše Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa oko 100 ljudi, na čijem je čelu najodgovorniji Marko Đurić, kosovske i srpske lokalna samouprava, institucije Kosova, na čijem čelu su Vaši ljudi.
Ako Vam je, pak, cilj bio da me ponizite, i u tome niste uspeli. Jer, dok sam satima čekao Vaš odgovor ili odgovor Vaših saradnika da li će našeg sastanka biti ili ne, ohrabrivao sam se Vašim primerom izdržljivosti u Briselu kada ste spavali na pod „braneći Srbiju i inerese Srba na Kosovu i Metohiji“. Međutim, za razliku od Vas, sa svojih uskoro napunjenih sedamdest godina, nisam izdržao. Zaspao sam. Jutros, kada sam se probudio video sam da ste me zvali u 00.03 sati. Kasno, mnogo kasno… To isto ste mogli da uradite, Vi ili Vaši saradnici, na vreme i kažete da ćemo se sresti nekom drugom prilikom.
Saradnici i prijatelji preneli su mi da ste sinoć kasno izjavili da će te me pozvati na razgovor u Beograd. I ako sam doživeo to što sam doživeo, i ako Vam posle svega baš ne verujem, odazvaću se u svakom trenutku… Od Vaše koristi, koristi Srbije i kosovskometohijskih Srba je da to bude što pre!
U nadi da će te ovom prilikom održati reč,
s poštovanjem,
Vaš MomčiloTrajković,
Eks-potpredsednik Vlade Republike

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare