Moma Jorgačević počastio ljubljanske lekare leskovačkim pljeskavicama

LESKOVAC-LJUBLJANA-NIŠ

 Moma Jorgačević je Srbin iz okoline Leskovca koji već godinama živi u Ljubljani, a svojim gestom u ova teška vremena za sve pokazao je da humanost ne poznaje granice i ne priznaje postojenje bilo kakvih barijera. Jorgačević je za lekare i medicinsko osoblje u Kliničkom centru Ljubljane ispekao preko 1000 leskovačkih pljeskavica želeći na taj način da im pokaže da je narod sa njima i da želi da im pomogne u ovim teškim vremenima jer su oni na prvoj liniji u borbi protiv korone.

                              „Oni su za mene heroji, kako lekari tako i medicinske sestre, a ovo je moja podrška njima. Uradio sam ovo od srca“- kazao je Moma Jorgačević za slovenačke medije.

                                Zaposlenima u Kliničkom centru Ljubljana je bilo drago da se neko setio i njih koji 24 sata vode borbu za živote ljudi, prenose ljubljanski mediji.

                          Moma je i inače poznat po mnogim humanitranim akcijama u Sloveniji, ali nije zaboravio ni meštane svog rodnog sela koje sve vreme od početka pandemije pomaže.

                         Ljubljančani ga poznaju po pečenim leskovačkim paprkama koje peče i prodaje na licu mesta, a žitelji Ljubljane čekaju u radu da kupe ovaj specijalitet kome ne mog da odole.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Žabljane
Žabljane
3 godine pre

A “pljuje”sistem i Srbiju kada god mu se ukaže prilika da ga neko sluša.

Nebojsa
Nebojsa
3 godine pre
Odgovori  Žabljane

Moma je covek koji je uvek pomagao svima, a najvise obicnim ljudima. Njegov najveci greh je sto se nikom nije udvarao, I uvek je znao da uskoci I pomogne kad je tesko. Ovakve ljude ne treba napadati nego postovati, jel ih nema mnogo u vremenima gde je morala I postovanja nestalo.