Molitvena podrška očuvanju srpskih svetinja u Crnoj Gori

VRANJE

Povodom usvajanja novog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, njegovo preosveštenstvo episkop vranjski Pahomije služio je moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori.

„Verni narod Vranja okupio da se osvesti i prosvetli da i on treba svoju veru da svedoči kao što je vernici u Crnoj Gori svedoče, javno“, rekao je tokom molebana vladika Pahomije.

Nakon molebana krenule su litije gradskim ulicama u kojima je učestvovao veliki broj građana koji je podržao molitveni skup i tako pružio podršku narodu u Crnoj Gori koji se bori za očuvanje srpskih svetinja. Pored sveštenstva i monaštva u litijama su učestovovali predstavnici lokalne samouprave, javnih ustanova i preduzeća, članovi Fudbalskog kluba „Dinamo“.

Litija se kretala  od Gradske crkve, preko ulica Vula Antića, Karađorđeve, Save Kovačevića i Cara Dušana do zgrade Gradske uprave, a onda nazad niz gradsko šetalište do glavnog pravoslavnog hrama u centru grada. Tokom litija čule su se navijačke pesme, a nisu izostale ni baklje i petarde.

Vernici su nosili ikone Bogorodice Trojeručice, Svetog Prohora Pčinjskog, Prepodobnog Oca Justina Vranjskog i Ćelijskog, Surduličkih mučenika i druge.

Moleban i litije organizovala je eparhija vranjska.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare