Modna revija studenata Visoke tehnološko umetničke škole

LESKOVAC

Studenti Visoke tehnološko umetničke škole u holu leskovačkog Narodnog muzeja priredili su  tradicionalnu izložbu svojih radova i modnu reviju.

O značaju ove izložbe i radu Visoke umetničko tehnološke škole  govorila je prof.  dr Emilija Đikić Jovanović, direktorka ove ustanove visokog obrazovanja.

Ona je rekla da je ovo tradicionalna manifestacija kojom se obeležava kraj studentske godine I da je to prilika da se prezentuje timski kreativni  rad studenata sa studijskih programa modni dizajn, tekstilno inženjerstvo i  smera digitalni dizajn odeće specijalističkih studija.

Magistar istorije umetnosti Dragana Frukulanović Šoboći je, otvarajući  manifestaciju, istakla da Visoka umetničko tehnološka škola obeležava ove godine 60 godina postojanja I rada I da se tokom ovog vremena transformisala u modernu obrazovnu instituciju koja podstiče kreativni duh svojih studenata, a obrazovno nastavni rad prilagodjen je potrebama tržišta rada.

,,Znanje je u službi umetnosti koje vodi do kreativnosti ,, rečeno je ovom prilikom.

Kao rezultat svega što su studenti naučili stičući teorijska I praktična znanja izložba I modna revija izazvai su  veliko interesovanje.

Na modnoj pisti smenjivale su se studentkinje koje su kreirale svoje unikatne modele koji su inspirisani    modernim I futurističkim tendencijama , ali su uzeti u obzir etno motivi koji karakterišu ovaj deo Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare