Mnogo golema Vlasina

VLASOTINCE

Posle obilnih kišnih padavina Vlasotince OSTALO bez vode..

I tako već godinama Vlasotince i okolna sela koja dobijaju vodu iz gradskog vodovoda, ostanu bez zdrave pijaće vode kada nadođe Vlasina i kada se javi zamućenje same Vlasine i okolnih pritoka koje se ulivaju u njoj. Stari problemi i stare muke. Kiša koja od sinoć intezivno  pada u Vlasotincu, kao i višim delovima opštine osnovni su razlog što nema zdrave pijaće vode, a sada probleme pravi i izlivanje kanalizacije u donjem delu grada kod autobuske stanice i putnog pravca ka selu Šišavi, gde je došlo do izlivanja i mešanja fekalne i kišne kanalizacije.

Radovi na rešavanju problema, odnosno postavljenju kanalizacionih cevi u Vlasotincu započeli su u proleće daleke 1974.godine i trajali su nekoliko godina. Kanalizacione cevi koje su tada ugrađene zadovoljavale su potrebe za neko vreme, ali kako je od tada prošlo više od četiri decenije, a u međuvremenu je izgrađen veliki broj stambenih i poslovnih objekata, sasvim je prirodno da te i takve cevi ne mogu,  funkcionisati u današnje vreme. Ovo je ozbiljan problem kada je u pitanju izlivanje kanalizacije i zbog toga ovaj problem treba rešavati pod hitno kako ne bi građanima u narednom periodu donosio i dalje nevolje i probleme.

Vlasotinčani i okolna sela naviknuti su da ostaju bez vode u vreme obilnih padavina, pa će tako i sada umeti i znati da se snađu zavodu za piće. Taj problem biće uskoro rešen, jer u najskorije vreme treba da počnu radovi na dovođenju reke Rastavnice do vodozahvata.

Zbog napred navedenih problema na terenu se već nalaze teška građevinska mehanizacija koja uveliko radi na raščišćavanju nanosa i sprečavanju novih problema, a na licu mesta se nalazi i komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović, kao i Ivan Stanković načelnik istog organa.

Poznavajući ćudi ovog dela Vlasotinca i planinskog dela u pravcu Crne Trave, kao i ovog, zimskog,  vremena, a kako se najavljuje da će kiša ovog, prilično jakog intenziteta, padati i sledećih dvadesetak časova, noć koja  uskoro stiže sigurno će doneti mnogo nemirnog sna svim stanovnicima koji imaju stambene objekte u blizini reke Vlasine.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mikica
Mikica
6 godine pre

Gospodine novinaru!

Hajde malo da se pozabavimo “sa padeži”. Ne ulivaju se “u njoj”, već “u nju”. O ostalim jezičkim problemima – drugom prilikom. Jer, ima ih…

Sa poštovanjem,

Mikica