Mladom niškom pijanisti nagrada na internacionalnom takmičenju

NIŠ

Kristijan Vučković, student III godine klavira u klasi doc. dr Andrije Mamutovića, osvojio je  prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju u organizaciji “Chopin Society Malaysia”, u kategoriji bez starosnog ograničenja.

 Kristijan Vučković rođen je 26.09.1999. godine u Nišu. Srednju Muzičku školu u Nišu završio je u klasi profesora Borivoja Mladenovića. Za vrlo kratko vreme osvojio je veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na međunarodnim takmičenjima mladih pijanista u Nišu i “Davorin Jenko'” u Beogradu osvojio je I mesto sa maksimalnih 100 poena i zvanje laureata u svojoj kategoriji.

S Niškim simfonijskim orkestrom svirao je Šopenov koncert u e-molu. S maksimalnih 100 poena na republičkom takmičenju u Beogradu osvaja I mesto. Dobio je specijalnu nagradu za najbolje izvođenje Šopenovih dela na međunarodnom takmičenju u Ćustendilu,Bugarska.

                           Dobitnik je priznanja Srpske akademije nauka za izuzetne rezultate i zalaganje. Učesnik je prestižnog međunarodnog festivala u Beču na kome je pohađao majstorske kurseve prestižnih evropskih pedagoga i dobio priznanje najboljeg polaznika.

                           Brojnim javnim nastupima u zemlji i inostranstvu skrenuo je na sebe pažnju javnosti u Nišu i akademskim muzičkim krugovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare