Mladi žrtve uz pomoć društvenih mreža

LESKOVAC

Leskovačka „Gimnazija“ bila je domaćin tribine o trgovini ljudima koju je organizovao Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac. Predstavnici ovog tima Dejan Ristić, major policije, i Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad, pojasnili su mladima termin i posledice tzv. „trafikinga“.

„Žrtve ovog globalnog fenomena najčešće su mlade osobe koji su podložene uticaju sredstava savremene komunikacije poput interneta i socijalnih mreža na kojima se i najveći broj predatora krije“ rekao je Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad.

„Napodložniji uticaju socijalnih medija su upravo mladi, koji ih koriste i skoro smo imali dva slučaja na našem prostoru gde su dve devojčiče vrbovane za pružanje seksulanih usluga na teritoriji Kosova i Metohije. Na svu sreću, brzim delovanjem svih službi koju se nadležne sprečen je njihov prelazak i one su sigurno smeštene u hraniteljske porodice.“

Oktobar je mesec koji se obeležava kao mesec borbe protiv trgovine ljudima. Tim povodom Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac će održati niz tribina u srednjim školama u Leskovcu, a sve sa ciljem da se smanji stopa ovog fenomena, a ujedino i podigne svest kod mladih osoba i njihovih roditelja, na koje se najviše i apeluje da vode računa kako im deca provode vreme na internetu i da budu svesni činjenice da nema para koje može da povrati dete koje završi ovim putem.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare