Mladi umetnici otišli na 30. likovnu koloniju „Na krilima mašte“

LESKOVAC

Ove godine održava se 30. likovna kolonija „Na krilima mašte“ u organizaciji Doma kulture „Tihomir Rakić Veljko“ iz Pečenjevca. Po tradiciji, na koloniju na Vlasinskom jezeru ide po jedan učesnik iz svake od 22 osnovne škole sa teritorije Grada Leskovca. Osnovcima je srećan put, lep provod i uspešan rad poželela Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika rekavšida ova kolonija godinama okuplja mlade umetnike pružajući im priliku da istraže svoju kreativnost, razvijaju svoje veštine i uživaju u predivnom ambijentu Vlasine.

„Draga deco, iskoristite ovu priliku da učite, istražujete i stvarate. I Grad Leskovac je ponosan što može da podrži ovakve inicijative koje promovišu umetnost i kulturu među mladima.

Miroslav Stanojević, direktor Doma kulture 2Tihomir Rakić Veljko“ iz Pečenjevca dodaje da ova manifestacija sve ove godine okupljala mlade likovne stvaraoce osnovnih škola grada Leskovca, te da je ostavila dubok trag na polju umetničkog stvaralaštva.

„Ona je sve ove godine imala kako obrazovnu tako i motivacionu ulogu za mnoge učesnike koji su umetnost odabrali za svoje profesionalno opredeljenje. Koloniju su posećivali poznati umetnici, ali i književnici kao što su Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, te mnogi glumci, likovni kritičari i mnogi drugi.“

Dejan Nedeljković, akademski slikar, paratiće i radiće sa decom na ovoj koloniji po 16. put.

„Ovo su izabrana deca kao najtalentovanija iz svojih škola. Zahvalio bih se i Ljubiši Džudži Ranđeloviću koji je sve osmislio i započeo, koji je imao viziju i ideju i hrabrosti da započne sve ovo.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare