Mladi reciklažom obezbedili koncert za Nišlije

NIŠ

Prvi reciklomat,  pametna mašina za odvajanje i sortiranje ambalažnog otpada koja je postavljena  na niškom Keju u  neposrednoj blizini Oficirskog doma ispunila je postavljeni cilj približavanjem cifri od 100.000 konzervi, plastike ili flašica, odnosno ambalaže od pića koji može da se reciklira. Postavljanje reciklomata ima cilj da kroz eko izazov motiviše mlade da recikliraju otpad koji ostavljaju iza sebe, pogotovo u letnjem periodu. Sada kada je dostignuta cifra koja je planirana, Nišlije, posebno mladi, biće nagrađeni koncertom.

                                  „Postavljanje reciklomata na Keju je aktivnost koja je podržana od „Sekopaka“  a  JKP „Mediana“ je ovu pametnu mašinu postavilo na mestu gde sakuplja puno mladog sveta. Zbog toga smo svu pažnju fokusirali ka mladima  i zajedno smo sa organizacijama mladih osmislili ovu aktivnost. Reciklomat je dao dobre rezultate i očekujemo da nam se mladi obrate sa svojim željama jer je JKP „Mediana“ obećalo koncert  kada se bude sakupila adekvatna količina otpada“, kaže Sonja Popović iz JKP „Mediana“.

                                  Dodaje da se sa posebnom pažnjom obraćaju mladima jer im mnogo znači saradnja sa njima.

                                 „Mladi se dosta okupljaju na Keju, a nakon njihovog okupljanja  uvek ostane dosta ambalaže od pića. Reciklomat je namenjen upravo tome da učimo mlade da ne sotavljaju otpad za sobom već da ga odlože u adekvatne posude u ovom slučaju to je reciklomat“, dodaje Sonja Popović.

                                   Mladi svoje predloge za koncert mogu da šalju Klubu za osnaživanje mladih 018.

                                   Iz udruženja  KOM 018 smatraju da je ovo dobar početak za čišćenje našeg Grada. I oni sami su pozvali   svoje vršnjake da učestvuju u ovakvom načinu sortiranja otpada kako bi što pre postigli cilj koji je sada ostvaren. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare