Mladi pokrenuli niz akcija da pomognu svojoj drugarici Marini

NIŠ

U Oficiraskom domu u Nišu održano je humanitarno književno veče sa osnovnim ciljem da se prikupe sredstva za lečenje nišlijke Marine Đorđević, koja boluje od leukemije. Do sada su prikupljene dve trećine novca neophodnog za lečenje, koje košta 140 hiljada evra, a tokom ove akcije njeni prijatelji su sakupili 30.700 dinara.                           

Humanitarnu akciju za Marinu su pokrenuli njeni prijatelji, koji su, uključujući i ovo književno veče, održali već nekoliko akcija i prikupili određenu sumu, neophodnu za njeno lečenje.

                        „Ovo je samo još jedna od akcija kojom želimo da prikupimo novac za Marinino lečenje. Vremena je malo ostalo a u pitanju je velika svota novca, 140.000 evra za njeno lečenje u Turskoj. Sakupljeno je 80.000 što je dve trećine sredstava. Ostatak planiramo da sakupimo ovom a ako je potebno i još jednom akcijom“, kaže Jefimija Aksentijević, Marinina drugarica.

                          Akciji prikupljanja pomoći za Marinu organizovana je uz podršku Kancelarije za mlade Grada Niša a  priključio se i časopis studenata Filozofskog fakulteta „Bez limita“.

                        „Najvažnije je da svi učestvujemo i humanitarnim prilogom ali i porukom da poezija i književnošću možemo mođemo pomoći pa makar to bilo i simbolično“, kaže Dušan Petrović, glavni urednik časipisa „Bez limita“.

                         Marina majka Nataša Đorđević sa puno emocija govori o akciji koju su pokrenuli prijetelji njene ćerke.

                         „Do sada možda i nisam bila svesna koliko ima dobrih ljudi u Nišu. Od prijatelja, drugova iz osnovne škole, srednje Medicinske škole gde je ona bila, prijatelji i drugovi iz naselja Duvanište gde živimo, firmi u gradu, zaista je veliki odaziv i ja samo mogu da se zahvalim svim tim dobrim ljudima“, kazala je Nataša Đorđević.

                     Svako može da pomogne, ako hoće. Oni koji su u prilici da doniraju na žiro račun, oni koji nisu dovoljno je da puste SMS poruku na 1220 na 3030, broj Humanitarne organizacije Budi human koja prikuplja novac za Marinu. Poruka je 200 dinara. Svi su pune nade da će u narednih mesec dana koliko je ostalo prikupiti dovoljno novca da Marina krene na lečenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare