Mladi niški sportisti na jednom mestu

NIŠ

U osnovnoj školi „Dušan Radović“  održane su Sportske igre mladih, koje su zvanično otvorene paljenjem baklje. Takmičenje je namenjeno deci osnovnoškolskog uzrasta. Najbolji učesnici ostvariće plasman na regionalno takmičenje u Surdulici, a potom sledi državno u Beogradu, dok će završni turnir biti održan u Splitu. Deca su se takmičila u basketu, trčenju na 60 metara i između dve vatre, a Igre se održavaju u Srbiji, Bosni i Hercegvini i Hrvatskoj. Otvaranju Sportskih igara mladih prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.                 

Baklju je nosila Maša Nešić iz Niša, koja je veoma uspešna u taekvondou, a nedavno se vratila iz Švedske sa peharom.

                 “Ja treniram taekvondo. Mislim da je bitno da se trenira jer stvarno zavolite taj sport, ima puno odricanja i jednostavno toliko volim ovaj sport i treniram već šest godina. Imam puno medalja, a skoro sam za 1. maj osvojila u Švedskoj prvo mesto na G2 turniru i imam 20 poena na svetskoj rang-listi”, kazala je Maša Nešić.

                 Organizatorka Daliborka Delibašić istakla je da su niška deca već tradicionalno učesnici Igara i da se pomeraju granice kada je u pitanju broj učesnika.

               „Sigurna sam da će Niš zablistati kada je u pitanju broj učesnika, kao što to čini kada je u pitanju ovo takmičenje koje traje devet godina. Deca iz vašeg grada su redovni učesnici velikih međunardodnih završnica. Jako smo ponosni ne samo na ono što rade na terenima, već i kako se druže. Fer-plej i tolerancija su glavna misija Sportskih igara mladih, jer je ovo regionalna priča. Spajamo decu regiona z Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U februaru smo krenuli sa nekim kvalifikacionim turnirima i polako kreće karavan radosti i prijateljstva, i drago nam je što danas baklju palimo i ovde u Nišu”, kazala je Delibašić.

                     Učitelj Dušan Keč iz Koršumlije je sa svojom ekipom višestruki šampion u nadmetanju u između dve vatre.

                    “Moja ekipa je već pet puta išla u Split i jednom u Sarajevo, i par puta smo bili prvi, ali mi je posebno drago što smo ponovo u Nišu. Prvi put smo se prijavili upravo u Nišu, kad nije bilo Igara u Koršumliji i prva pobeda je bila u Nišu. Kad kod nas dođu sportske igre, to je praznik sporta. Mnogo utiče na decu. Moja deca puno treniraju, ali je jako važno da umeju da podnesu i pobedu i poraz, i da kada pobede ostanu drugari. I deca i ja smo stekli mnogo prijatelja na Sportskim igrama mladih. Sudije sude po pravilima, a kod mene u tim ulaze oni koji imaju najveću želju”, kazao je učitelj Keč.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare