Mladi kreiraju budućnost svetske privrede!

BEOGRAD

Unija poslodavaca Srbije podržala je  ideju koja podstiče kreativno i konstruktivno razmišljanje u pogledu budućih održivih privreda u svetu pod nazivom „Idea 4 Action“.

Projekat je nastao organizovanom inicijativom Svetske banke i američke Wharton škole iz Pensilvanije sa željom da podstakne mlade ljude iz celog sveta da se priključe takmičenju u kreiranju inovativnih poslovnih rešenja i menadžment modela u okviru oblasti održivog razvoja definisanih globalnim ciljevima.

Unija veruje da ova inicijativa može pomoći bržem i efikasnijem privrednom razvoju Srbije, u što boljem povezivanju sa svetskom privredom koja definiše nove trendove za razvoj društva u celini.

Jedan od međunarodnih projekata koji podstiče kreativno i konstruktivno razmišljanje u pogledu budućih održivih privreda u svetu je i projekat „Idea 4 Action“.

Projekat je nastao organizovanom inicijativom Svetske banka i američke Wharton škole iz Pensilvanije sa željom da podstakne mlade ljude iz celog sveta da se priključe takmičenju u kreiranju inovativnih poslovnih rešenja i menadžment modela u okviru oblasti održivog razvoja definisanih globalnim ciljevima. Neke od ključnih oblasti su: promocija mira, smanjnje siromaštva, zapošljavanje, promocija zdravlja, očuvanje planete, klimatske promene..

Unija poslodavaca Srbije, kao kredibilan partner na ovim prostorima, podržao je projekat verujući da ova inicijativa može pomoći bržem i efikasnijem privrednom razvoju Srbije, u što boljem povezivanju sa svetskom privredom koja definiše nove trendove za razvoj društva u celini. Osnovna misija Unije, koja se prožima i podrškom na ovom projektu je dalji razvoj društva, uvođenje novih tehnologija, obrazovanje i stručno usavršavanje, ali i ekologija i zaštita životne sredine. Veliku ulogu u razvoju društva svakako imaju mladi, koji imaju inovativne ideje i spremni su da kreiraju poslovna rešenja za budućnost.

Prema rečima Nataše Pavlović Bujas, članice predsedništva Unije poslodavaca Srbije, svi mladi ljudi (young proffesionals) od 18 do 35 godina, okupljeni u timove, pozvani su da konkurišu sa svojom idejom, sve do 28. februara 2018. popunjavanjem vrlo jednostavne forme koja se nalazi na linku www.ideas4action.org. Selekcija poslovnih rešenja vrednovaće se kroz nekoliko ključnih kriterijuma kao što su jasnoća predloga, kreativnost, značaj i izvodljivost. Najboljima, koji će biti poznati krajem maja, biće omogućeno predstavljanje na međunarodnim događajima na visokom nivou i podrška u finansijkom i edukativnom smislu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare