Mitrović: „Socijalni program nije rešenje za nemaštinu, za direktora su predlagali čoveka bez dana radnog iskustva“

Narodni poslanik i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nenad Mitrović reagujući na izjavu Slavoljuba Ristića, šefa štrajkačkog odbora „Gumoplastike“, kaže za JUGPress da je potpuno uveren da rešenje za težak položaj i nemaštinu radnika „Gumoplastike“ ne leži u socijalnom programu.

Ristić je ranije za naš portal Mitrovićev stav o štrajku i socijalnom programu prokomentarisao rečima „sit gladnom ne veruje“.

„Moj stav je da treba pronaći rešenje kojim će se sačuvati radna mesta, jer sam ubeđen problem nemaštine neće rešiti socijalni program, već samo rad i trajna radna mesta“, ističe Mitrović.

Narodni poslanik odbacuje i ocene da se stavlja na stranu direktora Srboljuba Dimitrijevića, čija smena je jedan od zahteva štrajkača, ističući da je u jednom od razgovora sa Ristićem zatražio predlog za kvalitetnije rešenje od aktuelnog direktora, ali da je taj predlog, kako kaže Mitrović, pored toga što je bio ultimativan, za njega bio neprihvatljiv iz više razloga.

„Oni su predložili Dalibora Kostića, člana SNS-a, za koga ja smatram da jednostavno nema kapacitete da vodi sistem kao što je „Gumoplastika“, između ostalog i zbog toga što dotični nema dana radnog iskustva, već je završio pripravnički staž pre nekoliko meseci“, objašnjava Mitrović, napominjući da je, iako je on lično bio protiv ovakvog rešenja, radnike uputio da svoj predlog iznesu Skupštini preduzeća, „jer taj upravljački organ jedini može da smenjuje i postavlja direktore, a ne narodni poslanik“, kako je rekao.

Inače, Dalibor Kostić je u junu 2017. godine smenjen sa mesta potpredsednika Opštinskog odbora SNS, kako je tada medijima objasnio Mitrović, zbog toga što se nije mogao u potpunosti posvetiti aktivnostima u stranci zbog profesionalnih obaveza u Upravnom odboru vranjskog „Jumka“.

Mitrović je kao neistinitu ocenio i Ristićevu tvrdnju da nije razgovarao sa radnicima na dan protesta, prošlog petka, ističući da o razgovoru koji je vođen mogu da posvedoče radnici, koje je obavestio da zbog obaveza toga dana u lokalnom parlamentu, očekuje njihov poziv na sastanak u narednim danima.

„Ja sam se odazivao na Ristićeve pozive i ne samo njegove – pomagao sam „Gumoplastici“ kad god je bilo potrebno i nastaviću da pružam podršku“, ističe Mitrović i naglašava da ne želi nikakvu svađu sa radnicima, štrajkačkim odborom ili menadžmentom fabrike.

U nečemu se stavovi narodnog poslanika i vođe štrajka podudaraju – jedini cilj radnika u štrajku je socijalni program, a o imovini „Gumoplastike“ će odlučivati država kao većinski vlasnik.

„Ukoliko i dođe do stečaja ili likvidacije država neće dozvoliti da se imovina fabrike krčmi na bilo koji način“, odgovorio je Mitrović na  aktuelne spekulacije u vezi rasprodaje fabričkog zemljišta u centru grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare