Mitrović o Klubu privrednika: „Čekaju se direktori sa konkretnim temama“

BUJANOVAC

Više od mesec dana, koliko je prošlo od inicijativnog sastanka Kluba privrednika, izgleda nije dovoljno vremena za direktore bujanovačkih preduzeća da „identifikuju probleme i kandiduju konkretne teme kojima će se udruženje baviti“ kako je po zavšetku sastanka tada rekao narodni poslanik i inicijator Kluba privrednika Nenad Mitrović.

Od inicijativnog sastanka, održanog 23. septembra, nije bilo zvaničnih aktivnosti ovog tela, rekao je za JUGpress šef bujanovačkih naprednjaka i poslanik u Narodnoj skupštini.

Klub privrednika opštine Bujanovac čine  direktori najvećih bujanovačkih preduzeća, pored ostalih, Duvanske industrije Bujanovac, Bivode, Megala, a samu inicijativu pratile su burne reakcije opštinskih vlasti, u kojima je prednjačio predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, koji je inicijativu nazvao i „pokušajem uspostavljanja paralelnih vlasti u opštini“.

Mitrović je od samog starta negirao bilo kakvu političku konotaciju svoje inicijative, naglasivši da je cilj ovakvog udruživanja „samo ekonomsko pitanje, odnosno zajedničko delovanje preduzeća, koji čine realan sektor u opštini, na rešavanju  gorućih problema“.

„Na inicijativnom sastanku je sa direktorima dogovoreno da oni identifikuju probleme sa kojima se susreću u poslovanju, a da potom zajednički iznađemo načine za njihovo rešavanje. Očekujem njihove predloge i zakazivanje  sastanka u narednih deset dana“, izjavio je danas Mitrović za JUGpress.

Mitrović je, uz uslov, pozdravio i nedavnu najavu Kamberija da će se o opštinskom budžetu za narednu godinu povesti javna rasprava.

„Ukoliko javna rasprava, koju najavljuje predsednik opštine, bude javna rasprava u pravom smislu – da najveći deo javnosti, građana i političkih činilaca bude uključen, onda sam apsolutno za. Građani moraju imati uvid u planove lokalne samouprave, imaju pravo da znaju na šta će se trošiti sredstva. Ipak, ako javna debata bude organizovana samo za podobne, za uzak krug ljudi koji odgovaraju opštinskoj vlasti, onda je sve to besmisleno i ne služi ničemu“, zaključio je Mitrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare