Miodrag Stanković: Zamrznuti cene usluga javnih preduzeća, obezbediti normalne uslove za rad zaposlenima u Juri

NIŠ 

Odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se zamrznu cene javnih preduzeća i stavi van snage odluka o video nadzoru „Oko sokolovo“, kao i odborničku inicijativu kojom traži da se obezbede normalni uslovi za rad radnicima kompanije Jura. 

„Situacija je alarmantna i apelujem na nadležne u Gradu Nišu da se vanrednim merama zaštiti životni standard građana jer svako novo poskupljenje usluga javnih preduzeća povlači druga poskupljenja i predstavlja veliki udarac na budžet građana Niša. 

Zahtevam i da se odluka o uvođenju video-nadzora „Oko sokolovo“ stavi van snage, dok se ne reši parkiranje u gradu“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

„Odluka da usluge javno komunalnih preduzeća poskupe potpuno je suprotstavljena interesima socijalne pravde. Cilj je da se povećanjem cena steknu novčana sredstva kako bi se prikrila činjenica da preduzeća postižu loše rezultate i stvaraju gubitke. Odluka ide jedino na štetu građana. 

Odluka o poskupljenju parkinga neosnovana je jer Parking servis nema nikakve inpute osim što naplaćuje javni prostor gde se automobili parkiraju i vremena koje provode na tom mestu. Na sve to Grad Niš je uveo sistem kontrole i naplate parkiranja putem mobilnog video-nadzora „Oko sokolovo“. Nedostatak parking mesta je bolna tačka nišlijama i to je decenijski problem. Trebalo je prvo rešiti problem nedostatka parking mesta, pa onda uvoditi sistem kažnjavanja za nepropisno parkiranje. Izgradnja parking garaža prioritet je u odnosu na novac koji je dat za nabavku automobila za „Oko sokolovo“- rekao je Stanković. 

 „U Juri u Nišu, gde radi oko 2.700 ljudi, ni u vreme aktuelnog toplotnog talasa, kada je temperatura napolju i preko 35 stepeni, nije dozvoljeno korišćenje klima uređaja. Po rečima radnika, klima uređaji, koji inače postoje, nisu uključeni nijednom. U halama je vruće, pa ne postoje adekvatni uslovi za rad. Među radnicima ima i onih sa lošijim zdravljem pa postoji bojazan da nekom ne pozli, usled velike toplote u halama. 

Nakon što su u zimskim mesecima radnici morali da rade i vikendom pod pretnjom otkaza, ostvarivali prekovremeni rad, na šta sam upozoravao, sada radnici nemaju uslove za rad usled ekstremno visokih temperatura“ – dodao je Stanković.  

„Zahtevam da Grad Niš preuzme ulogu medijatora i da se kompaniji „Jura“ postavi uslov za obezbeđenje elementarnih uslova za rad, koje radnici moraju imati“ – zaključio je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare