Miodrag Stanković u samom vrhu liste Boris Tadić-Ajmo ljudi

NIŠ

Miodrag Stankoviić, odbornik u Skupštini Grada Niša, je na  visokom 6. mestu na listi Boris Tadić-Ajmo ljudi, što potvrdjuje da se ova koalicija istinski zalaže za  regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, odnosno za ravnomeran regionalni razvoj.

„Pripala mi je velika čast ali i odgovornost što sam na listi Boris Tadić-Ajmo ljudi. Samo udruženi, svi zajedno, možemo da zaustavimo dalje uništavanje društva i države od strane naprednjačkog režima. Mi smo jedina alternativa ovom autokratskom režimu.  

Moja misija i moje delovanje kao budućeg poslanika biće okrenuto  ka decentralizaciji i regionalizaciji Srbije. Za tako nešto neophodno je izmeniti postojeći pravni okvir i omogućiti građanima da glasaju za ljude, a ne za liste.

Nedovoljno razvijene institucije i sloboda medija, nepostojanje jasne granice između zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, nepoštovanje ljudskih i manjinskih prava odnosno sloboda osnovne su karakteristike pretpolitičkog društva. Takva društva prete da postanu autokratska, i upravo smo svedoci pretvaranja Srbije u zemlju jednog čoveka“ – izjavio je Miodrag Stanković, kandidat za poslanika.

„Zalagaću se za suštinsku decentralizaciju, a ne samo formalnu, zato što je Srbija jedna od najcentralizovanijih zemalja Evrope – počev od organizacije vlasti gde je najveći deo ingerencija koncentrisan na nivou Republike Srbije u jednom čoveku. Ako pogledamo i demografske podatke jasno je da se  manji gradovi sele u velike, posebno u Beograd. I to ćemo da promenimo.

Niš kao centar jugoistočne Srbije, najveći grad južno od Save i Dunava, zdravstveni, naučni, kulturni, obrazovni centar svakako zaslužuje posebnu pažnju. I ne samo Niš, već i Kragujevac i Vranje i svi ostali gradovi i opštine kojima preti nestajanje. 

Reformu bi trebalo zasnovati na održivosti koju čini dovoljno jasna politička, teritorijalna i finansijska samostalnost lokalnih samouprava. Trenutni sistem lokalne samouprave gde su nadležnosti i organizacija svih jedinica lokalne samouprave praktično iste, bez obzira na veličinu i razvijenost se pokazuje kao izrazito neefikasan“ – dodao je Stanković.  

„Naša lista je najbolji izbor, jer jedina izlazi čistog obraza, na osnovu svega što su ljudi okupljeni oko nje uradili i što će uraditi za Srbiju – zaključio je Stanković.

Pored Miodraga Stankovića, na listi kandidata za poslanike iz Niša dobro pozicionirani, među prvih 50 na listi su i Dragoslav Ćirković, Milena Kostadinović, Mića Jevtić, Ivan Stojanović iz Leskovca, kao i drugi kandidati iz Prokuplja, Vranja, Blaca, odnosno juga Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare