Miodrag Stanković: Niška vlast da počne da brine o imovini Grada

NIŠ

Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša ponovo je na poziv članova posetio “Udruženje penzionera Rentgenova Niš” koje već skoro 30 godina koristi prostorije u Mesnoj kancelariji „Mija Stanimirović“, u širem centru grada i redovno plaća zakupninu. Njima je ta mogućnost veoma značajna, jer se tu sastaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme. 

” Pre 8 meseci, nakon odborničke inicijative koju sam podneo kao odbornik Skupštine Grada Niša , izvođeni su radovi na adaptaciji prostorija Udruženja (MK Rentgenova). 

Objekat je stavljen u funkciju za doček Nove godine.

Nedopustivo je da su u adaptiranom prostoru u roku od samo nekoliko meseci zidovi počeli da pucaju, voda sa plafona curi, usled vlage podigao se parket koji je takođe popucao- rekao je Stanković. 

Stanković je podsetio da osim Mesne kancelarije „Mija Stanimirović“ i mnoge druge su u lošem stanju, zapuštene i neuslovne za bilo kakve aktivnosti. Pored zaposlenih u Upravi Grada, mesne kancelarije koriste i mnogobrojna udruženja – šahisti, plesači, penzioneri, humanitarne organizacije itd.

“Mesne kancelarije su imovina Grada i građani često svoje potrebe i poslove završavaju u mesnim kancelarijama, koje su najbliže mestu njihovog stanovanja. 

U ranijem periodu, do pre deset i više godina, vršeni su redovni obilasci mesnih kancelarija, zapisnički je konstatovano gde postoje problemi i šta je sve potrebno popraviti i zameniti, ali sa tom praksom se prestalo. Sada se samo od izbora do izbora vrši pregled stanja mesnih kancelarija, jer se u njima nalaze biračka mesta. 

Grad bi trebalo da se domaćinski ponaša prema svojoj imovini i da je održava u stanju koje omogućava njeno nesmetano korišćenje- istakao je Stanković. 

“Pozivam gradonačelnicu i ostale čelnike Grada da hitno reaguju i počnu da brinu o imovini Grada, da se nadoknadi nastala šteta a prostor Udruženja penzionera Rentgenova ponovo adaptira” . zaključio je Stanković. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare