Ministri Zoran Gajić i Đorđe Milićević u poseti Vlasotincu

VLASOTINCE


Današnja sednica Vlade Republike Srbije, kojom je predsedavala Ana Brnabić održana je u Lebanu. To je bila dobra prilika da pojedini ministri posete neke opštine iz Jablaničkog okruga. Tako su se u Vlasotincu obreli Đorđe Milićević, ministar bez portfelja i Zoran Gajić, ministar sporta u društvu državnog sekretara Marka Kešelja, bivšeg košarkaškog reperezentativca.
U gradu na Vlasini prvi je stigao ministar Đorđe Milićević u društvu sa Zoranom Anđelkovićem a u kabinetu predsednika opštine imali su kraći sastanak sa Nebojšom Stojanovićem, prvim čovekom vlasotinačkog SPS i Milanom Jovićem, predsednikom vlasotinačke Skupšine.,

 • Bilo je kratkog razgovora u dnevnim temama, kao i približavanju lokalne samouprave sa našom dijasporom u inostranstvu. To se pre svega odnosi na kulturna dešavanja sa našim ljudima iz dijaspore, kao što je smotra folklora gde će naši ljudi iz dijaspore gostovati u našem gradu. Tu su još i sportska dešavanja i svi naši projekti biće upućeni nadležnom ministarstvu kako bi smo ih realizovali. U prvom redu razmišljamo o šahovskom nedeljnom kampu, ali sve naše namere u tom delu definisaćemo u najskorije vreme – rekao nam je Nebojša Stojanović, predsednik vlasotinačkih socijalista.
  Vlasotinačku OŠ ,,Siniša Janić posetili su sportski ljudi, pre svega ministar sporta Zoran Gajić i državni sekretar Marko Kešelj.

 • Goran Mitić, direktor škole iskazao je zahvalnost Vladi republike Srbije što je mnogo učinila da ova školska ustanova dobije izuzetno lepu i funkcionalnu salu za fizičko vaspitanje.
 • Objekat filskulturne sale izgrađen je uz podršku predstavnika lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta, a predat je našoj školi na upotrebi avgusta prošle godine uz prisustvo Ane Brnabić, predsednice Vlade. Zbog pandemije korone malo je korišćen u nastavi. Tek od septmbra i početka prošle nove školske godine koristi se u punom kapacitetu za realizaciju nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Zahvaljujemo se na donaciji sportskih rekvizita Ministarstvu sporta, uz nadu i veru da će ovakav vid saradnje sa Ministarstvom sporta i našom lokalnom samoupravom biti i u narednom periodu – rekao je direktor Mitić.
  Predsednik Bratislav Petrović, takođe se zahvalio nadležnom ministarstvu što je najvećim delom doprinelo da učenici OŠ ,,Siniša Janić” mogu sada časove fizičkog vaspitanja obavljati u najbolje mogućim uslovima pogotovo u zimske dane.
 • Osnovna škola ,,Siniša Janić” je kompletno rekonstruisana sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. U planu nam je da rekonstrišemo i DTV ,,Partizan” koji se nalazi u neposrednoj blizini naše druge osnovne škole ,,8.oktobar” .U međuvremenu, upisali smo je na opštinu Vlasotince i uradili smo urbanistički projekat i sada nastavljamo sa procedurama. Iz opštinskog budžeta izdvajamo 40 miliona dinara za programe sportskih klubova . Namera nam je da podržimo sve one koji žele da se bave sportom, jer je to važno za njihovo psihičko i fizičko odrastanje. U sportskoj hali imamo dugogodišnji problem sa grejanjem. Nekadašnja predložena rešenja prilikom izgradnje ovog objekta nisu ni realna ni izvodljiva . Nadamo se da ćemo i taj problem grejanja rešiti u narednom periodu – rekao je predsednik Petrović.
  Nekadašnji vrhunski odbojkaški trener i selektor naše odbojkaške reperezentacije, Zoran Gajić najpre je održao sastanak sa predstavnicima sportskih klubova iz vlasotinačke opštine, koji su imali priliku da iznesu svoja viđenja vlasotinačkog sporta u blizu 50 sportskih klubova i sportskih organizacija.
 • Veoma sam zadovoljan onim što sam video u objektu filskuturne sale u vašoj školi. Ponekad nije teško nešto izgraditi, jer posle bude problema u njegovoj eksploataciji. Zajedničkim snagama Ministarstva sporta i prosvete vodimo puno računa o školskom sportu a tako nešto činićemo i u godinama koje su pred nama – rekao je Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.


Donacija
OPREMA I LOPTE KLUBOVIMA
Priliko posete OŠ ,,Siniša Janić” i novoj filskulturnoj sali, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić uručio je:

 • dva rukometna gola
 • dve odbojkaške mreže
 • dve table sa obručima
 • komplet od 40 lopti za ekipne sportove
  Tri kluba dobilo je donacije:
 • OKK Vlasotince i Sportsko udruženje Vlasina akademija dobili su komplet dresova
 • Ženski odbojkaški klub Vlasina dobio je pet lopti

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare