Ministrastvo odbrane opredelilo 125 miliona za Vojnu bolnicu

NIŠ

Vojna bolnica u Nišu , koja proslavlja 140 godina postojanja, ove godine biće osavremljena novim aparatima I opremom. Uskoro za ovu ustanovu treba da bude nabavljen novi rendgen aparat koji košta oko 50 miliona dinara. Ali ne samo to, rekao je ministar  Aleksandar Vulin prilikom boravka u Nišu.

“Ministarstvo odbrane je rešeno da podigne nivo ulaganja u vojno zdravstvo i, u tom smislu, Vojna bolnica u Nišu može da očekuje u veoma kratkom roku da ćemo završiti radove započete oko hirurške sale za endoskopiju, da ćemo nastaviti sa ulaganjem koje smo započeli prošle godine, a podsetiću vas da smo za vojnu bolnicu Niš namenili 125 miliona dinara – za nabavku najsavremenije opreme”, rekao je Vulin.

On je podsetio da se javne nabavke  završavaju ovih dana. Jedna od najznačajnijih, možda prva, jeste nabavka digitalnih rendgen aparata u vrednosti od 50 miliona dinara – rekao je ministar Vulin prilikom nedavne posete Nišu , kada je prisustvovao svečanoj akademiji povodom 140 godina postojanja ove zdravstvene ustanove

Vulin je dodao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže i u Vojnu bolnicu Niš ali i u sve ostale vojne bolnice, zato što smatra da kvalitet usluga i zdravstvene zaštite mora biti potpuno isti bez obzira gde živite.

U vojnom zdravstvu Srbije radi 4.500 ljudi koji leče 140.000 osiguranika, ali i brojne civile.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare