Ministarstvo: Zazidani prostor u centru grada mora da se ruši

LESKOVAC

Prostor koji je Zemljoradnička zadruga “Moravac” zauzela u centru grada, izmedju Robne kuće i nekadašnje UniCredit banke, postavivši zidove od metala i stakla, mora da se ruši.

Ovo je u odgovoru na pitanje Regionalne informativne agencije JUGpress šta se dešava sa tim prostorom.

U odgovoru Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Leskovca se navodi da je Ministrstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo žalbu ZZ “MORAVAC” iz Leskovca na rešenje
građevinskog inspektora koji je naložio rušenje ovog objekta.

Izvođač radova ima obavezu da sam porušu sve što je tamo postavljeno a u slučaju da to ne urade, snosiće troškove rušenja objekta, navode u inspekciji.

JUGpress je detaljno pisao o ovom slučaju u više navrata i on predstavlja klasičan primer pokušaja zauzimanja prostora na “mala vrata” koji je vlasništvo države .

A ovo je odgovor Odeljenja za inspekcijske poslove.

“Po odluci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,
odnosno donetom Rešenju kojim se odbija žalba ZZ “MORAVAC” iz Leskovca
izjavljena na Rešenje građevinskog inspektora Odseka za poslove
građevinske i saobraćajne inspekcije i uručenja rešenja žaliocu, Odsek za
poslove izvršenja Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada
Leskovca doneo je Rešenje o izvršenju kojim se utvrđuje da je Rešenje
građevinskog inspektora postalo izvršno, te da se dozvoljava njegovo
izvršenje. Po dostavi Rešenja o izvršenju nadziranom subjektu, u skladu sa
Planom izvršenja, biće sprovedeno izvršenje preko drugog lica ukoliko
izvršenik dobrovoljno ne postupi po rešenju, odnosno poruši sve izvedene
radove”.

Uz pomoć naših čitalaca, koji su pokazali veliko interesovanje u vreme izgradnje toig objekta, JUGpress će i dalje pratiti šta se dešava i da li se nalog inspekcije ispunjava. Tim pre što znamo za slučaj u centru grada, zgrada “Bagat” kada je postojalo rešenje inspekcije o uklanjanju bespravno podignutog sprata ali se to nikada nije dogodilo.

A ZZ “Moravac” od samog početka nije imao dozvolu za radove kojima je, praktično, zauzeo pedesetak kvadrata elitne površine u centru a čiji je vlasnik Republika Srbija.

Sve to piše u papirima koje smo objavljivali a čitavu genezu ovog slučaja možete da pratite na linkovima ispod.https://jugpress.com/vlasnik-zemljoradnicke-zadruge-moravac-necemo-nista-tu-da-radimo-zastaklili-smo-da-bude-lepo/https://jugpress.com/evo-sta-se-desavalo-pre-dve-godine-sa-zastakljivanjem-i-ogradjivanjem-prostora-u-centru/

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Majka Istina
Majka Istina
4 meseca pre

Vlasništvo ovog zemljišta je 1/1 i vlasnik objekta MORAVAC ZZ, što se može utvrditi na e-katastar i geosrbiju. Objekat postoji 50 godina i za to ima upotrebnu dozvolu što je takodje dostupno na e-katastar, ne treba se zarad ličnih interesa preletačevića da se obmanjuje javnost, preče je da sprečimo preletačeviće da dozvole uzurpiranje trga 3-4 meseca nekom ogromnom dizalicom koja predstavlja veliku opasnost po decu i gradjane i to što ta neispravna ista dizalica ispušta ulje koje ostavlja fleke novoizgradjenom trgu, ili to što se zida bez skladnosti sa izdatom dozvolom, oblanjuju javnost kako bi napravili prostora za svoje manipulacije.

petarle
petarle
4 meseca pre

Opsti javasluk vlada u drzavi,sto se tice drzavnog zemljista,objekata i sl,ovo je samo jedan slucaj gde se bahate oni koji imaju para,i gde je ovaj sajt pokrenuo pitanje,pa su eto nadlezni kao reagovali,ima mnogo primera gde ljudi koriste drzavno zemljiste i objekte bez nadoknade,tj drzava je te objekte i zemljista zapustila i ne vodi racuna o njima.

Oi!
Oi!
4 meseca pre

Vidim baš ga ruše – opremajući poslovni prostor hahahahaha

Micko
Micko
4 meseca pre

Tako treba. Zazi bi zauzeo i ulicu kad bi mogao. Srusiti nego sta, javasluk.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
4 meseca pre

Već godinama je ovaj slučaj klasičan primer neskrivenog ugrožavanja javnog i državnog interesa. Te interese bi po definciji morali da brane i odbrane Javna tužilaštva i brojni republički i lokalni inspekcijski organi. U ovom slučaju umesto onih koji bi to morali po službenoj dužnosti, javni i državni interes brane oni koji to smeju.

Veliko bravo i podrška Jugpresu!