Ministarstvo za javna ulaganja reaguje na tvrdnju da je stadion u Leskovcu nezakonito izgrađen

BEOGRAD-LESKOVAC

U cilju tačnog informisanja javnosti, Ministarstvo za javna ulaganja reaguje na netačne navode u vezi s izgradnjom Gradskog stadiona „Dubočica” u Leskovcu koje su objavili pojedini mediji.

Naime, Gradski stadion „Dubočica” je pušten je u rad po pribavljenoj Saglasnosti za puštanje u probni rad, a u skladu s članom 124 Zakona o planiranju i izgradnji. Inače, Saglasnost za puštanje u probni rad je moguće pribaviti isključivo i samo po okončanju radova na izgradnji objekta. Predmetna Saglasnost dopušta da u režimu probnog rada objekat može da bude u punoj funkciji i to do godinu dana. Uz to, nagalašavamo i da je pribavljena i saglasnost protivpožarne policije na Projekat izvedenog objekta.

Takođe, osvrnućemo se i na tvrdnje da je Rešenjem o građevinskoj dozvoli odobrena jedna, a izgrađena druga, 3 puta veća površina. Vrlo je jednostavno utvrditi da je takva tvrdnja ne samo netačna, već i apsurdna. Prost uvid upravo u dva dokumenta objavljena u medijima jeste dokaz u prilog tome.

Naime, u oba dokumenta figuriraju 2 površine i to:

  1. Ukupna površina kompleksa stadiona koja iznosi 31.176,00 m2 i identična je u oba dokumenta
  2. Bruto površina objekta koja iznosi 10.217,32 m2 i identična je u oba dokumenta

Objekat je, dakle, u svemu izgrađen prema građevinskoj dozvoli. Dokumenta koja su objavljena vam dostavljamo u nastavku.

Napominjemo i da je Gradski stadion „Dubočica”, inače izgrađen za manje od 2 godine, uz sve neophodne saglasnosti, pre puštanja u rad prošao i proces sertifikacije od strane UEFA, čime je potvrđeno da je ovaj objekat i projektovan i sagrađen u skladu s standardom kategorije 4, inače najvišim standardom ove referentne fudbalske asocijacije, navodi se u reakciji Ministrstva za javna ulaganja koju u celini objavljujemo. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare