Ministarstvo prosvete Svetosavsku nagradu dodelilo Domu učenika i studenata u Leskovcu

LESKOVAC

U Domu učenika srednjih škola Leskovac održana je konferencija za medije povodom uručene Svetosavske nagrade za 2018. godinu od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ova ustanova se našla među 27 nagrađenih u konkurenciji od 230 kandidovanih.

Dom je tim povodom posetio i gradonačelnik Leskovac Goran Cvetanović koji je podsetio da je 2015. godine ista ova nagrada dodeljena Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“.

„U Dom učenika srednjih škola uložena su značajna sredstva kako bi učenici i studenti koji u njoj borave imali bolje uslove, kako sanitarne tako i stambene. U nadogradnju drugog sprata Doma učenika 2016. godine uloženo je preko 55 miliona dinara što je u velikoj meri doprinelo povećanju kvaliteta rada ustanove. Želim da se povećano interesovanje za vašu ustanovu nastavi, jer je to dokaz ne samo vašeg kvaliteta, već i ubrzanog razvoja grada.“

Direktor Doma za učenike srednjih škola Ivan Ilić kaže da su za ovo priznanje zaslužni svi u domu, počev od učenika i studenata, do vaspitača i ostalih zaposlenih, te naglašava da su domu smeštena deca iz svih krajeva Srbije.

„Oni se ovde osećaju kao kod kuće. Mi pratimo savremene trendove tako da naši korisnici imaju sve krenuvši od interneta, preko biblioteke sa oko 7000 naslova, učionice za rad, sportske terene… A što nemamo u okviru naših objekata, obezbeđujemo kroz saradnju sa drugim institucijama, kod kojih naša deca kvalitetno provode svoje slobodno vreme. U domu se uvek traži mesto više, tako da imamo u planu da proširimo smeštajni kapacitet.“

Dom učenika srednjih škola trenutno ima 170 učenika i 150 studenata. U planu je dogradnja još jednog sprata, čime bi se dobilo još 35-40 novih mesta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare