Ministarstvo prosvete osudilo vlasti u Bujanovcu zbog zahvalnica najboljim učenicima iz srpske zajednice samo na albanskom

BEOGRAD

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja osudilo je postupak lokalnih vlasti u Bujanovcu, koje su đacima generacije srpske nacionalnosti uručile zahvalnice na alabanskom jeziku.

Ministar Branko Ružić je naglasio da je za svaku osudu što su učenicima srpske nacionalnosti uručene zahvalnice na albanskom jeziku, s obzirom da se u toj opštini nastava odvija i na srpskom i na albanskom jeziku.

Zahtevam da se poštuju prava zagarantovana Ustavom i zakonom i da se učenicima koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zahvalnice izdaju na srpskom jeziku, kazao je Ružić.

Ružić je naglasio da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poštuje sva prava kada je u pitanju obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina.

Omogućili smo učenicima da na osam jezika nacionalnih manjina ostvaruju celokupno obrazovanje i zahtevamo od lokalnih vlasti u Bujanovcu da poštuju zakone Srbije, poručio je Ružić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare