MINISTARKA POLJOPRIVREDE U POSETI VLASOTINCU I STAJKOVCU

VLASOTINCE

Mi smo ovo područje prepoznali kao izuzetno dragoceno za povećanje obima proizvodnje u povrtarstvu, ali i voćarstvu i stočarstvu, rekla je danas, prilikom posete Vlasotincu ,  ministarka  poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković

 

 

„ Radimo na tome da državno zemljište učinimo korisnim, a posebno za velike investicije kakva je recimo hladnjača koja bi mnogo koristila proizvođačima u vlasotinačkom kraju”, dodala je ona.
Ministarka je  najpre, razgovarala sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem i njegovim saradnicima, a potom i sa poljoprivrednicima koje su najviše zanimale podsticajne mere, ali i elektrifikacija polja.

”Razgovarali smo o konkretnim projektima – šta je to što bi ministarstvo moglo da pomogne kako bi se uvećale površine i pod voćem i pod povrćem jer je zemljište ovde kvalitetno, klima dobra, a tu su i vrsni poznavaoci povrtarske proizvodnje.

“Zajednički smo konstatovali da moramo da motivišemo mlade da koriste podsticajna sredstva iz ministarstva, ali i drugih fondova i da više veruju u poljoprivredu “, rekla je  Bošković  I dodala da je  u Vlasotince došla na poziv predsednika opštine.

”Mi ćemo se potruditi da poljoprivrednim proizvođačima objasnimo novine u subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje i u oblasti prerađivačkih kapaciteta, u čemu računamo na pomoć resornog ministarstva, . rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović koji je izrazio nadu da će  na nekom narednom sastanku u ministarstvu biti realizovani  zaključci do kojih se došlo  na ovom sastanku.

Bošković je obišla i gazdinstvo Ivice Nastića u Stajkovcu.

Vlasotince ministarka poljoprivrede 1

Porodica Nastić ima hektar i po pod plastenicima i hektar zemlje na otvorenom na kojoj prizvodi rano povrće.

”Nas četvoro iz kuće radimo. Po potrebi angažujemo radnike. Već više od 40 godina naša porodica sadi povrće. Od 365 dana u godini radimo 350, ne radimo samo kad su veliki praznici. Potrebni su nam voda i elektrrifikacija polja, da smanjimo troškove”,  rekao je Nastić.

Ministarka Bošković i predsednik opštine Zoran Todorović složili su se da se napravi i analiza vezana za korišćenje toplotnih pumpi koji bi zimi mogli da greju, a leti da hlade plastenike, po potrebi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare