Ministar zdravlja Kosova u Bujanovcu

BUJANOVAC

Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj I direktor Instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani boravili su danas u Bujanovcu gde su sa predsednikom te opštine Nagipom Arifi razgovarali o epidemiološkoj situaciji vezanoj za koronu i merama preduzetim  za zaštitu zdravlja građana opštine Bujanovac.

Arifi je posle sastanka rekao da se zahvalio Zemaju za otvaranje konkursa za specializaciju lekara iz Preševske doline I zamolio ga da taj broj bud ešto veći kao I broj onih koji će biti na plaćenoj specializaciji.

Zemaj se sastao I sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom a u Domu zdravlja u Bujanovcu je sa rukovodstvom razgovarao o  stanju zaraženih od korone.

Zemaj je na press konferenciji pozvao Albance iz Bujanovca I Preševa da se slobodne leče u Srbiji što su oni, inače, I do sada radili.

Poseta ministra zdravlja Kosova odobrena je iz Beograda I one će posetiti I Preševo.

Nacionalni savet Albanaca i kabineti predsednika opština Bujanovac i Preševo su pre  dva dana preko društvenih mreža, pozvali Albance koji su završili Medicinski fakultet u Prištini iz te dve opštine da se prijave za specijalizacije kod Ministarstva zdravlja Kosova.

Iako je , u okviru Biriselskog sporazuma, jedna od tačaka i priznavanje diploma fakulteta iz Prištine, albanski lideri su FoNetu rekli da je tek nekoliko svršenih studenata medicine moglo da nostrifikuje svoje diplome u Srbiji ali da su odbijeni, kada su konkurisali za specijalizacije a naši sagovornici navode da je obrazloženje za to da ta nostrifikacija važi sama za zapošljavanje.

U bujanovačkom Domu zdravlja je nedavno zaposleno jedanaest lekara, šest Albanaca I pet Srba. Zaposleno je I deset medicinskih sestara, šest Srpkinja I četiri Albanki.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare