Ministar informisanja sa ambasadorkom Velike Britanije

BEOGRAD

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji, Šan Maklaud, razgovarali su danas, u Beogradu i “usaglasili se da su sloboda medija, bezbednost novinara, sloboda rada i izražavanja apsolutni prioritet obe zemlje i da će u budućem radu težiti kooperaciji u oblasti informisanja”.

Ministar Jovanović predstavio je ambasadorki Maklaud prioritete u radu ministarstva i istakao da je jedan od ciljeva izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, saopšteno je iz ministarstva.

. Oformljena je Radna grupa koju čine sva medijska i novinska udruženja koja su radila i na Strategiji razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine. Takođe, on je upoznao ambasadorku Maklaud sa planovima za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja javnog informisanja za period od 2023. do 2025.

Jovanović je istakao značaj međunarodnih partnera u ovom procesu, a to je Misija OEBS-a u Srbiji, Ambasada Kraljevine Norveške, Fondacija Konrad Adenauer i Delegacija Evropske unije. 

Zvaničnici su se usaglasili da su sloboda medija, bezbednost novinara, sloboda rada i izražavanja apsolutni prioritet obe zemlje i da će u budućem radu težiti kooperaciji u oblasti informisanja.

Na sastanku je bilo reči o važnosti Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima Republike Srbije, kao i o pripremi Nacrta Zakona o elektronskim komunikacijama na kome ministarstvo aktivno radi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare