Minibasketijada Leskovac

LESKOVAC

Dvanaesti put po redu mini basket festival Minibasketijada Leskovac održana uz učešće devojčica i dečaka rođenih 2007. godine, ali i onih mlađih. Organizatori su Regionalni košarkaški savez Južne Srbije i Košarkaški klub Aktavis Akademija. Turniru je prisustvovala i potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković koja je ovom prilikom najavila Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke i koje će biti održano u Srbiji 2019. godine.

„Želim da vas vidim na završnici u Beogradu, a takođe se nadam da će svaka od vas, iz neke od ovih selekcija, doći do reprezentativnog pogona. Trenirajte, slušajte trenere i budite dobri đaci. Zahvaljujem Vladanu Stojiljkoviću i Aktavis akademiji koji su zaslužni za razvoj ženske košarke na jugu Srbije, ali i Gradu Leskovcu koji sve to podržava.“

Mlade košarkaše i košarkašice pozdravila je Brankica Stamenković, članica gradskog veća, koja je pozdravila izbor dece za zdravim načinom života i bavljenje sport.

„Značaj sporta je višestruk, učite se samokontroli, poštovanju sebe, suigrača i svojih protivnika, dobijate na samopouzdanju. Želim vam da ne brojite poraze i pobede, nego samo da uživate u igri. Dokle god uživate u igri, znajte da ste pobednici!“

Svi učesnici festivala dobili su zahvalnice i medalje, a svi klubovi pehare za učešće na festivalu.

 

Na Minibasketijadi učestvovale su ekipe Panteri (Vranje), Elita (Bujanovac), Student (Niš), Radnik (Surdulica), Danilo Bošković (Grdelica) i Aktavis akademija sa tri ekipa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare