Mini sajam zapošljavanja, namenjen mladim Romima i Romkinjama

VRANJE

Mini sajmom zapošljavanja, koji je, u četvrtak, u Vranju održan na otvorenom, na trgu kod spomenika Čika Miti, završen je Projekat „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština”.

Vrednost projekta je 62.000 evra. Donatori su obezbedili  52.000, a Grad Vranje 10.000 evra. Projekat je finansirala EU uz podršku Stalne konferencije gradova i opština.

Nekoliko korisnika usluga ovog projekta u društvu članova lokalne samouprave prisustvovalo je današnjem okupljanju. Cilj sajma je bio socio-ekonomsko osnaživanje mladih Roma u Vranju i Vranjskoj Banji kroz organizovanje aktivnosti koje povećavaju mogućnost zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

Zbog epidemiološke situacije,  štandove je izložilo nekoliko firmi, a posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa uslovima zapošljavanja i vrstom ponuđenih poslova.

„Izuzetno sam zadovoljan realizacijom ovog projekta, koji će omogućiti pripadnicima romske nacionalne manjine aktivnije učešće u lokalnoj zajednici. U okviru projekta, 120 mladih Roma u Vranju i Vranjskoj Banji završilo je obuke za različita zanimanja, čime su osposobljeni za obavljanje različitih poslova, a samim tim povećana je i mogućnost njihovog zapošljavanja“, rekao je gradski većnik Dejan Ivanović.

Projekat, koji Grad Vranje sprovodi u partnerstvu sa lokalnim organizacijama civilnog društva, aktivno je uključivao i druge lokalne aktere poput Centra za socijalni rad, Nacionalnu službu za zapošljavanje, lokalne institucije i preduzetnike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare