Milošević: Prokuplje – grad koji tone u bankrot

PROKUPLJE-NIŠ

Da korupcija uzima svoj danak, može se jasno videti u Prokuplju. Samo u poslednje četiri godine, Grad Prokuplje zadužen je preko 600 miliona dolara za megalomanske projekte koji nikad nisu ugledali svetlost dana!

Primera radi, gradska vlast prodala je objekat “Gradske apoteke” u strogom centru grada po ceni od 690 evra po kvadratu, a kupljen je objekat “Savićevac” na brdu pored Prokuplja po ceni od 1.395 evra po kvadratu.

Potom je kupljen sistem za video nadzor vrednosti od preko milion evra, a prema proceni stručnjaka realna cena ne prelazi 300.000 evra.

Gradski bazen ne radi već četiri godine, a koncesionari caruju gradom.

Sve što je vlast mogla da ustupi koncesionarima, ustupila je – profitabilne delatnosti JKP “Hammeum” poput “Tržnice”, “Parking servisa”, kada je bez posla ostalo preko 100 ljudi, javni gradski prevoz, a pokušavaju isto i sa terenskim terenima.

U međuvremenu, likvidirani su ili su u postupku likvidacije Sportski centar, Biznis inkubator centar, Poljoprivredne stručne službe Prokuplje… Rekonstrukcija gradske bolnice traje duže od dve godine bez naznaka kada će biti završena, a za to vreme grad plaća kiriju za zakup neuslovnog privatnog prostora za Dom zdravlja u iznosu od oko 24.000 evra mesečno! Mogli su da otkupe celu zgradu do sada!

I dok izveštaj DRI kaže da je u Prokuplju nenamenski potrošeno preko 8 miliona evra, vladajuća kastela se hvali svojim samo njima vidljivim podvizima, koji im se jedino u oblasti korupcije mogu priznati, navodi se u saopštenju Jelene Milošević, narodne poslanice Stranke slobode i pravde.(kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare