Milorad iz Kragujevca nije imao godinu za čekanje pa se operisao u Nišu

NIŠ

Na Klinici za karidohirurgiju UKC Niš  prošle nedelje operisan je pacijent Milorad iz Kragujevca. Ovo je prvi Kragujevčanin koji je operisao srce u Nisu, objavio je na svojoj bejsbuk strani direktor ove klinike profesor dr Dragan Milić.

“Milorad je bio na jedinstvenoj listi čekanja za kardiohirursku operaciju tek u 2024.godine a čuo je da kod nas nema liste čekanja, tražio i dobio uput od RFZO Kragujevac za UKC Niš jer se nije osećao dobro i želeo je da se operiše što pre“, objavio je direktor niške Klinike profesor dr Dragan Milić.

                                     Milorad se dobro i brzo opravio, sutra ide kući za Kragujevac a mi mu želimo dug i srećan život sa svojom porodicom, kazao je dr Dragan Milić.

                                    „Iako naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš pokriva u organizacionom smislu teritoriju jugoistočne Srbije, niški, toplički, pčinjski, jablanički i pirotski okrug, spremni smo, da u skladu sa našim mogućnostima, pomognemo ostatku Srbije u smanjivanju listi čekanja za kardiohirurške operacije“, dodao je Milić.

                                     U ovom trenutku ukupno 15 bolesnika čeka na operativni zahvat na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš. Vremenski to je od 5 do 15 dana kako je sa ove klinike i obećano. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare