Milković: U Bujanovcu više od 1.000 pasa lutalica

BUJANOVAC

 

Po podacima koje je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta izneo direktor Veterinarske stanice Bujanovac i odbornik koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Miodrag Milković, na ulicama Bujanovca ima više od 1000 pasa lutalica koji predstavljaju, kako je rekao, sve veću opasnost za građane.

„Od kako su opštinske vlasti 2016. godine bez razloga raskinule ugovor sa Veterinarskom stanicom koja se uspešno bavila ovim problemom – nije učinjeno ništa. Nikakvi rezultati za poslednje dve godine“, rekao je Milković obrazlažući predlog da se Skupština na današnjem zasedanju pozabavi ovim, po njemu „gorućim“ pitanjem.

„Građanima ne preti opasnost samo od napada pasa, već je ovo pitanje važno i zbog velikog rizika od zaraznih bolesti“, objasnio je Milković.

Vladajuća većina je odbila da uvrsti Milkovićev predlog u dnevni red, a zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je replicirajući Milkoviću rekao da se na opštinski tender javila firma koja će se u narednom periodu baviti zbrinjavanjem i uklanjanjem pasa lutalica sa bujanovačkih ulica.

„Prošle godine se na isti tender niko nije javio, sada je situacija drugačija. Veterinarska stanica Bujanovac, koju vodi Milković, već dve godine uopšte ne konkuriše za ovaj posao, a sada je on navodno „jako zabrinut“, rekao je Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare