Milkova “Brazda” predstavljena u njegovom zavičaju

VLASOTINCE-CRNA TRAVA

Knjigu pesama i kratkih priča, prepunu emocija i posebnog senzibiliteta, koju je Milko Stojković posvetio svom rodnom Preslapu i Crnoj Travi, a vlasotinačka je biblioteka potpisuje kao izdavač, predstavljena je u istom danu u Crnoj Travi i u Vlasotincu.

Publika okupljena u crnotravskoj biblioteci „Sestre Stojanović“ došla je da sa Milkom podeli naklonost prema rodnoj grudi.

Aleksandra Cvetković, direktorka biblioteke je u svom pozdravnom obraćanju to i potvrdila:

“Milko nam ovom knjigom govori koliko je naša Crna Trava lepa i vredna pesme i koliko zaslužuje da je još više volimo” .

Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke je naglasio da je Milko Stojković, afirmisani pesnik i aforističar, ukazao veliku čast biblioteci „Desanka Maksimović“ time što je odlučio da ona bude izdavač ove knjige.

“Malo pesnika znam koji sa toliko ljubavi i posvećenosti govore i pevaju o svom rodnom kraju”, rekao je Srba Takić. “

O knjizi „Brazda“ Zoran Stanković je napisao prikaz pod nazivom „Milkovo raspletanje mesečine“, kojeg je ovom priliko pročitao.

Saša Stanković je govorio o Milku kao zavičajnom pesniku i o neophodnosti da se sačuva govor rodnog kraja, u čemu je on izuzetno istrajan i uspešan. Stihove iz knjige čitala je Milica Stanković.

Milko Stojković je, vidno uzbuđen zbog iskazane pažnje i interesovanja za njegovo stvaralaštvo, potvrdio da se od kolevke i rodne grude ne može pobeći, jer je to ono što nas obeležava i čini posebnim.

” Svoj Preslap i Crnu Travu nosim u srcu i sa puno prava, darom koji imam, i koliko ga imam, pevam o njima”, rekao je Milko Stojković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Mozda nam brazdu uzore godine sto nekud zure…