Miletić: Beograd da se uzdrži od komentarisanja Haradinajeve ostavke

LESKOVAC

Nekadašnji potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić rekao je  danas za JUGpress da bi “Beograd svakako trebalo da se suzdrzi od komentarisanja ostavke Ramuša Haradinaja jer se ne zna kako će se naredni izbori na Kosovu završiti  i ko će biti novi partner za dijalog”.

“Ramuš Haradinaj već duži vremenski period nema većinu u kosovskoj Skupstini i to otežava rad Vlade a ponekad i potpuno onemogućava”, dodao je Miletić.

On je rekao I da je “sigurno da je bio pod ogromnim pritiskom medjunarodne zajednice zbog uvodjenja a kasnije i zbog tvrdoglavog držanja taksi na robu iz Srbije” I da je “poziv specijalnog tužilaštva za ratne zlocine došao kao nadogradnja svih problema koje ima i očigledno da taj pritisak nije mogao da izdrži”.

Miletić smatra I da Haradinaj “verovatno kalkuliše svojim nikad većim rejtingom misleći da će na izborima da valorizuje svoju prednost” I ocenjuje da bi “Beograd  svakako trebalo da se suzdrzi od komentarisanja njegove ostavke jer se ne zna kako će se naredni izbori završiti i ko će biti novi partner za dijalog”, rekao je Miletić koji je član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare